Žute naočare i prsten za bolji san: Evo koja je Halandova rutina pred utakmice

Napdač Mančester Sitija pre dva dana dao je pet od sedam golova Lajpcigu u Ligi šampiona, a ima posebnu metodu koju primenjuje za mečeve i rutinu, koja je i više nego zanimljiva.

Sara Milićev
17. mart 2023, 6:53

Erling Haland, napadač Mančester Sitija. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Haland je trenutno jedan od najboljih igrača Evrope, a za mladog Norvežanina misle da je robot, znajući kojim sve metodama pribegava kako bi pružio što bolje partije.

Osim kada igra utakmice, Haland odlazi na spavanje između 22 i 22.30. Kada legne da spava, umesto plišane igračke zagrli fudbalsku loptu.

Nekoliko sati pre samog odlaska u krevet, nosi specijalne žute naočare napravljene da štite oči od štetnog zračenja mobilnih uređaja. Na ruci nosi prsten "Oura Ring" , koji tokom sna meri razne zdravstvene parametre i pri buđenju pokazuje sve promene u organizmu koje su se desile tokom noći. Alarm mu zvoni isto kao i melodija himne Lige šampiona, čiju titulu mladi Norvežanin još uvek čeka. 

U šali, prijatelji i javnost misle da Haland nije sa ove planete, zbog nekada savršene preciznosti kod postizanja golova i ishrane, koja nije tipična za sve sportiste. Svojoj rutini dodao je pomenuti prsten i specijalne žute naočare.