Tužba teška više od 10.000.000 evra: Francuz od Mančester Sitija traži plate od septembra 2021. godine

Tokom trajanja sudskog procesa u kome je bio osumnjičen za navodno silovanje, francuski fudbaler Benžamin Mendi nije dobio prinadležnosti od šampiona Engleske, pa je pravdu odlučio da potraži kod nadležne instuitucije.

Redakcija
20. novembar 2023, 6:51

(Foto: Getty Images)

Francuski fudbaler Benžamin Mendi podneo je tužbu "od više miliona funti" protiv Mančester Sitija zbog neisplaćenih plata, preneo je danas Skaj Sport. Prema pisanju Dejli Mejla, radi se o bruto iznosnosu između devet i 10 miliona funti, što je je između 10.500.000 i 11.500.000 evra.

Bivši igrač Sitija podneo je tužbu Sudu za zapošljavanje, tražeći da mu se isplate "neovlašćeni odbici od plate" nakon što je optužen za silovanje i seksualni napad 2021. godine.

Mendija je porota u julu proglasila nevinim na ponovljenom suđenju na sudu u Česteru.
Ranije ove godine Mendi je proglašen nevinim za seksualne delikte nad određenim brojem žena, ali porota nije uspela da donese presude po dvema optužbama, što je dovelo do ponovnog suđenja.
Mendi je tražio da mu budu isplate plate koje mu se duguju do isteka njegovog ugovora, koji je istekao 2023. godine.

"Mančester siti nije isplatio Mendiju platu od septembra 2021. godine, nakon što je Mendi optužen po raznim tačkama za koje je kasnije oslobođen, do isteka njegovog ugovora 2023. Tužba će biti podneta sudu za zapošljavanje", izjavili su advokati fudbalera koji je nastavio karijeru u francuskom Lorijenu.

Mendi je 2017. godine došao u Siti iz Monaka za 52 miliina funti kao najskuplji defanzivac Premijer lige.