Nova tragedija u Kataru: Za 48 sati preminuo i drugi novinar

O smrti Kalida Al-Mislama niko ne želi da se zvanično oglasi, baš kao ni o smrti Amerikanca.

Ivan Radošević
12. decembar 2022, 3:11

Kalid Al-Mislam preminuo tokom Mundijala. (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Nova šokantna vest stiže sa Svetskog prvenstva u Kataru, preminuo je još jedan novinar, a reč je o lokalnom fotoreporteru Kalidu Al-Mislamu koji je zaposlen u tamošnjoj "Al Kas TV". Još uvek nema zvaničnih informacija o uzroku smrti, ali se zna da je ovo drugi tragičan slučaj povezan sa novinarima u poslednjih 48 sati. Obojica preminulih novinara su poslednji zadatak imali na meču četvrtfinala Argentina - Holandija.
 
O detaljima smrti Kalida Al-Mislama za sada se nisu oglašavali ni organizatori Mundijala u Kataru, ni medijska kuća u kojoj je radio. smrt na Svetskom prvenstvu kratko je potvrđena tokom vest na televiziji "Al Kas", a na društvenim mrežama od fotoreportera oprostio se "Gulf Times", napoznatiji medij u Kataru. 
 
"Kalid Al-Mislam preminuo je tokom izveštavanja sa Svetskog prvenstva u Katar. Verujemo u Alaha, njegovu milost i snagu da oprosti. Kalidovoj porodici izražavamo najdublje saučešće", napisali su u kratkoj objavi. 
 
Samo nekoliko dana ranije, preminuo je američki novinar Grent Vol (48) za vreme meča Argentina - Holandija. Taj slučaj je izazvao dosta pažnje jer se radilo o čoveku koji je aktivista za ljudska prava i čija smrt nije do kraja istražena. Navodni razlozi zbog kojih je preminuo verovatno i najpoznatiji fudbalski novinar u Americi povezani su sa srčanim udarom.
 
Nisu u Valovoj porodici sigurni da on nije ubijen, a njegov brat Erik je izneo šokantne tvrdnje. Još uvek se zvanično čeka istraga koja će utvrditi zbog čega je umro Grent Vol, kome je ovo bilo osmo svetsko prvenstvo sa kog izveštava. U svojoj bogatoj novinarskoj karijeri radio je za "Sports ilustrejted", "Foks", "CBS", a svoje pratioce na društvenim mrežama je redovno izveštavao o Mundijalu.