Niko kao Japanci: Ovo su uradili navijači i fudbaleri posle pobede nad Nemcima

Tradicionalno, fanovi iz "Zemlje izlazećeg sunca" pokupli su sa sobom svo smeće sa tribina, a njihov primer sledili su i fudbaleri koju su sredili svlačionicu na stadionu.

Redakcija
24. novembar 2022, 11:54

Navijačli selekcije "samuraja". (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Nema euforije, nema divljanja! Reprzentacija Japana juče je napravila senzaciju u Kataru, pobedili su jednog od najvećih favorita Nemačku rezultatom 2:1. Srpski ljubitelji fudbala, posebno navijači Partizana, bili su ponosni jer je upravo Takuma Asano, nekadašnji napadač crno-belih postigao pobedonosi pogdak u finišu meča.Međutim, ono što je dodatno povećalo utisak posle trijumfa "samuraja" je ponašanje navijača nacionalne selekcije.
Japanski fanovi ponovo su oduševili svet jer su očistili tribine stadiona posle meča. Takođe, i posle prve utakmice Svetskog prvenstva između Katara i Ekvadora, navijači Japana, obučeni u nacionalne dresove, ostali su na tribinama da očiste flaše, ostatke i ambalažu od hrane. Istovremeno, i fudbaleriu Japana su svlačionicu na stadionu takođe ostavili urednom i čistom.

Navijači iz "Zemlje izlazećeg sunca" već su stekli reputaciju najboljih gostiju na međunarodnim takmičenjima, a sjajnu praksu su nastavili i u Kataru.