Koji će klubovi imati najviše igrača na EURO 2024? Dva velikana imaju čak 13, a nisu bili na top nivou u Ligi šampiona!

Na predstojećem šampionatu u Nemačkoj, Mančester Siti, prvak Engleske i Inter, najbolji tek okončane sezone u Italiji, daće najviše igrača za nacionalne timove.

Redakcija
11. jun 2024, 9:36

(Foto: Getty Images)

Koji će se evropski klubovi će moći sa se pohvale da imaju najviše igrača na Evropskom prvenstvu? Na EURO 2024. u prvom planu biće klubovi koji su se takmičili u finalu Lige šampiona, ali 2023. godine. Oni su svojim redovima imaju čak 13 reprezentativaca različitih država, a oba velika kluba su ove sezone osvojili titulu državnog prvaka - Mančester Siti u Engleskoj a Inter u Italiji.

Siti je dao igrače u čak sedam nacionalnih timova: Džon Stouns, Kajl Voker, Fil Foden igraće za Englesku, Ruben Diaš, Bernardo Silva, Mateus Nunješ za Portugal, Kevin de Brujne, Džeremi Doku za Belgiju, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić za Hrvatsku, Rodri za Španiju, Nejtan Ake za Holandiju i Manuel Akađi za Švajcarsku.

Isti broj ima i italijanski prvak Inter, koji takođe ima svoje predstavnike u sedam reprezentacija. Nikolo Barela, Alesandro Bastoni, Mateo Darmijan, Federiko Dimarko, David Fratezi igraće za Italiju, Benjamin Pavar i Markus Tiram za Francusku, Stefan de Vrij i Denzel Dumfri igraće za Holandiju, Kristijan Aslani za Albaniju, Marko Arnautović za Austriju, Jan Zomer za Švajcarsku, a Hakan Čalhanoglu za Tursku.ž

TM
(foto: web)