Zna se ko je najbrži fudbaler na Mundijalu: Ovaj reprezentativac Srbije je kao strela!

Član Orlova Nemanja Radonjić protiv Brazila imao trk od 35,2 km/h što mu je donelo sjajno 6. mesto na listi, a ispred njega je Kilijan Mbape iz Francuske, dok je na prvom meszu Sulemana iz Senegala.

Redakcija
12. decembar 2022, 9:22

Nemanja Radonjić. (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Brzina, snaga, izdržljivost! Upravo su ove tri odlike fudbalera najzastupljenije kod učesnika Mundijala u Kataru. Reprezentacije koju su u svojim redovima imaju ovakav tip igrača dogurale su daleko.

Zvezda gfrancuske fudbalske selekcije Kilijan Mbape je prototip modernog igrača. Bfrz kao strela, nemoguće ga je zaustaviti kada krene u prodor na otvorenom prostoru. Međutim, Mbape nije najbrži na Mundijalu. Barem do sada njegov najbolji sprint nije bio ujedno i najbrži. Gledano statstički. 

Među najbržim fudbalerima na Svetskom prvenstvu je i srpski reprezentativac Nemanja Radonjić. Prema zvaničnoj statistici, koju FIFA objavljuje posle svakog meča, član Orlova je na deobi šestog mesta po najbržem trku na takmičenju. Nemanja Radonjić je na utakmici protiv Brazila imao sprint od 35,2 kilometra na čas.

Peto mesto zajedno sa Kilijanom Mbapeom sa brzinom od 35,3 km na čas dele još Marokanac Ašrah Hakimi i Ismaila Sar iz Senegala, na četvrtom mestu sa 35,4 km/h su Entoni Robinson iz SAD i Danijel Džejms iz Velsa. Na trećoj poziciji je Nemac David Raum, sa 35,5 kilometara na čas, dok su bolji od njega Španac Niko Vilijams i Kanađanin Alfonso Dejvis sa 35,6.

Najbrži sprint na Mundijalu do sada je imao Kamaldina Sulemane iz Gane, koji je trčao 35,7 kilometara na čas na utakmici protiv Urugvaja.