Voždovac nastavlja sa pojačanjima: Nakon Njukasla, stigao igrač iz Tuluza

Superligaš je doveo još jedno veliko pojačanje u svoj klub.

Miloš Zekić
15. septembar 2023, 1:47

Džunior Flemings na promociji u Voždovcu. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Nakon fudbalera Njukasla Rodriga Vilke, koji je nedavno stigao u Voždovac, među "zmajeve" je sleteo i igrač Tuluza, koji će igrati na pozajmici do kraja sezone. Radi se o Džunioru Flemingu, fudbaleru sa Jamajke.

Dvadesetsedmogodišnji krilni fudbaler ponikao je u Tivoli Gardensu, zatim je karijeru gradio u inostranstvu, počevši od Njujork Red Bulsa, Tampa Beja, Finiks Rajzinga, Ledžiona odakle je u januaru 2022. godine prešao u francuskog prvoligaša.

Prošlu polusezonu proveo je u Francuskoj u redovima Šamoa Niora. U dresu sa državnim timom nastupio je na 26 utakmica, na kojima je postigao četiri gola. Sportski direktor kluba iz Zaplanjske, Bojan Leontijević, predstavio je najnovije pojačanje.

"Nedostajao nam je u rosteru igrač na poziciji desnog krila i po mogućstvu drugog centralnog napadača, a izbor je pao na Flemingsa. Dolazi iz takmičarskog ritma, tako da nadamo se da će pomoći našem mladom timu da iskaže u potpunosti svoj potencijal. Dugo smo pregovarali sa njim i francuskim klubom. Očekujemo da vrlo brzo prihvati sve zahteve i principe igre i sigurni smo da smo napravili dobar posao", rekao je Leontijević.

Momak rođen u Kingstonu i pre dolaska na Krov znao je da su "zmajevi" najmlađa ekipa u svim evropskim ligama najvišeg ranga.

"Istraživao sam malo o klubu, igračima, rezultatima u prošlosti. Tim mi je na prvom mestu i daću sve od sebe da kao ekipa napravimo što bolje rezultate - izjavio je novi fudbaler Voždovca", rekao je Flemings.