Veljko Paunović za Nogomania.rs: Brazil smo već jednom nadmašili, verujem u snagu Srbije!

"Zlatni selektor" sa Novog Zelanda, iz Meksika bodri Piksijeve Orlove i veruje u iznenađenja u Kataru.

Sara Milićev
24. novembar 2022, 8:35

Veljko Paunović, trener Gvadalahare iz Meksika. (Foto: ataimages.rs)

Bivši selektor mlade reprezentacije Srbije Veljko Paunović trenutno se nalazi u Meksiku, gde je nedavno preuyeo ekipu Čivasa iz Gvadalahare, a za Nogomania.rs podelio je očekivanja o aktuelnom Svetskom prvenstvu i dometima reprezentacije Srbije.

Na samom startu prvenstva u Kataru odigrale su se dva meča sa iznenađujućim krajnjim rezultatom. Jedan od potencijalnih favorita za osvajanje "boginje" , reprezentacija Argentine, doživela je šokantan poraz od Saudijske Arabije rezultatom 2:1. Narednog dana, Japan je upisao jednu od najvećih pobeda u reprezentativnoj istoriji, savladaši četvorostrukog šampiona sveta - Nemačku, takođe rezultatom 2:1. 

"Mnogo veće iznenađenje je pobeda Saudijske Arabije protiv Argentine, nego Japana protiv Nemačke. Oba krajnja ishoda su bila neočekivana. To potvrđuje da su na Svetskom prvenstvu ekipe koje su dobro pripremljene i koje znaju da iskoriste slabosti velikih timova, i one ih imaju. Znači da svako može da se pobedi", počeo je Paunović za Nogomania.rs.

Prvi meč grupne faze Svetskog prvenstva protiv Brazila, izabranici selektora Dragana Stojkovića odigraće većeras u 20.00. Sada već davne 2015. godine, Veljko Paunović predvodio je mladu reprezentaciju Srbije u istorijskoj pobedi protiv Brazila u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu (2:1). U toj ekipi, baš kao i u Kataru bili su Predrag Rajkovć, Vanja i Sergej Milinković Savić, Srđan Babić, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Marko Grujić. "Zlatni selektor" sa Novog Zelanda veruje u Orlove i kaže da su iznenađenja i te kako moguća. 

"Naša reprezentacija ima šansu protiv Brazila, koja je svakako velika reprezentacija, ali i 2015. godine, mi smo uspeli da nadmašimo favorita u finalu. Ove godine ima dosta igrača iz te generacije. Ovo Svetsko prvenstvo je velika šansa za sve nas i verujem da možemo da napravimo iznenađenje. Verujem u naše momke".

Još je rano proglašavati pobednika u Kataru i davati šire prognoze. Paunović navija za Srbiju, a ostaje da vidimo da li će se istorija ponoviti posle sedam godina. 

"Nisam sposoban da predvidim ko će biti šampion, ali navijam da to budu naši momci i naša reprezentacija" , zaključio je Paunović za Nogomania.rs