Velika bitka za talentovanog Srbina: Ilića sad juri i Milan

Lacio je najavljivao da je stvar gostova, a sada se uključio u trku i šampion Italije.

Ivan Radošević
10. avgust 2022, 5:07

Ivan Ilić na ceni. (Foto: Getty Images)

Milanove ambicije na tržištu rastu povratkom u Ligu šampiona, ali klub ne planira da odustane od već uspostavljene ideje kupovine mladih, talentovanih fudbalera koji mogu u perspektivi da prave razliku. Taj recept pokazao se kao savršen za Seriju A i osvajanje Skudeta, pa je ideja da se Stefanu Pioliju dovede sveža i to konkretno u srcu veznog reda.
 
Dok aktivno radi na produžavanju ugovora sa Fikajom Tomorijem i Sandrom Tonalijem, klub se uključuje u trku za jedan od dva potpisa Ivana Ilića i Alberta Sambija Lokonge. Lacio je već pokazao interesovanje za srpskog vezistu. Direktorski tandem Masara - Maldini procenjuje situaciju na tržištu i planira da krene u ofanzivu na Ilićev potpis već ovog leta ako Lacio ostane ozbiljan u nameri da ga uzme odmah.
 
Na "San Siru" bi najradije voleli da Ilić ostane u Veroni još godinu dana, a onda da u međuvremenu sa klubom dogovore transfer za narednu sezonu. Kako javljaju italijanski mediji, status potencijalnog reprezentativca Srbije biće jasniji za sedam do 10 dana.
 
U Rimu žele Ilića i to nije sporno, koliko visina obeštećenja. Verona traži oko 18.000.000 evra, dok Lacio nije spreman da plati više od 15.000.000 sa bonusima. Takođe, sve zavisi i od toga da li će Luis Alberto pojačati Sevilju, pošto bi novac od te prodaje bio dalje uložen u kupovinu Ilića.