U Partizanu lider, Seriju A gledao sa klupe: Bolonja traži klub srpskom štoperu Mihajlu Iliću!

U januaru je talentovani igrač Partizana i reprezentativac Srbije stigao u Bolonju, ali mu tadašnji trener Tijago Mota nije ukazao priliku, a neće je imati ni kod novog šefa Vinćenca Italijana.

Redakcija
10. jul 2024, 10:45

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Nije odigrao ni minut u Seriji A! Kada je u januaru Mihajlo Ilić (22) iz Humske došao u Bolonju, nisu se krile ambicije, trebalo da je još jedan talentovani srpski defanzivac pokaže u Italiji svoje kvalitete. Međutim, šansa je izostala, trener Tijago Mota nije imao ni vremena, ni mogućnosti, a ni želje da afirmiše mladog defanzivca.

Od standardnog prvotimca Partizana u Bolonji je sve mečeve u Seriji A gledao sa klupe za rezerve. Tadašnji šef Tijago Mota nije dao šansu Iliću, ali status mladog srpskog reprezentativca se neće promeniti ni ovog leta. Došao je novi kormilar Vinćenco Italijano, doskorašnji trener Fiorentine, ali ni on nije video Ilića kao prvotimca.

Kako prenose pojedini mediji na Apeninima, čelnici Bolnici rešili su da pošalju Ilića na kaljenje. Da skuplja minute i stiče iskustvo da bi mogao da zaigra za crveno-plave u budućnosti. Bolonja je u januaru prošle godine platio 4.000.000 evra Partizanu za mladog štopera.

Mihajlo Ilić je pre odlaska odigrao 32 utakmice za Partizan.