Tužne vesti iz Makedonije: Preminuo bivši centarhalf Crvene zvezde!

Kiril Dojčinovski umro u 78.godini, igrao je čak sedam godina na Marakani i ostvario zapažene rezultate.

Redakcija
10. avgust 2022, 12:18

Kiril Dojčinovski. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Tužne vesti dolaze iz Makedonije! U 78. godini preminuo nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i legendarni fudbaler Crvene zvezde i Vardara  Kiril Dojčinovski!

Fudbalski savez Makedonije je preneo vest od njegovoj smrti. Skoplje se oprašta od jendog od najboljih makedonskih fudbalera u istoriji.

Dojčinovski je rođen 17. oktobra 1943. godine u Skoplju, a u Crvenoj zvezdi je igrao sa velikim uspehom od 1964. do 1974. Za to vreme zabeležio je 252 zvanična meča, po čemu je na 14. mestu u istoriji kluba, a postigao je i pet golova. U bogatoj karijeri osvojio je i četiri šampionske titule, tri nacionalna kupa, Srednjoevropski kup, dva puta je bio Super šampion Jugoslavije, a osvojio je i Kup prvoligaša. Po odlasku iz Zvezde nastupao je za francuski Troa, u sezoni 1974/75, a poslednji klub bio mu je Pariz, u kojem je završio karijeru 1977. godine.

Odigrao je i šest mečeva za reprezentaciju Jugoslavije, za koju je debitovao 27. oktobra 1968. u Beogradu protiv Španije (0:0). Takođe, bio je i u sastavu reprezentacije za Svetsko prvenstvo 1974. u Zapadnoj Nemačkoj, ali nije ulazio u igru.

Po završetku karijere, posvetio se trenerskom poslu. Bio je u dva navrata selektor reprezentacije El Salvadora, a vodio je i tamošnje klubove Firpo i Munisipal Limenjo. Radio je i u Grčkoj, u Iraklisu, zatim je vodio makedonsku Bregalnicu, Platense iz Hondurasa (2004.) i Vardar iz Skoplja 2008. godine.