Totalna rekonstrukcija: Selektor Španije promešao karte pred EURO 2024.

Novine u igračkom spisku "crvene furije" pred kvalifikacije su privukle pažnju javnosti.

Miloš Zekić
18. mart 2023, 12:57
Selektor Španije Luis de la Fuente je tri i po meseca nakon preuzimanja reprezentacije objavio svoj prvi spisak za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine i utakmice sa Norveškom i Škotskom.

Novi selektor je uneo i novine u spisak svog nacionalnog tima. Opet je pozvan Kepa Arizabalaga posle dve i po godine zajedno sa Naćom iz Reala koji je dobio prvi poziv od oktobra 2018. Na spisku su takođe interesantna imena Jaga Aspasa iz Selte, Hoselua iz Espanjola i Davida Garsije iz Osasune.

Došlo je i do promene kapitena jer je nakon izostanka sa spiska Đordija Albe i Kokea to mesto ostalo upražnjeno. Njega će preuzeti Alvaro Morata, koji je ujedno najiskusniji reprezentativac Španije na spisku sa 61 nastupom i najbolji golgeter sa 30 pogodaka za prvi tim.

Naravno, sastav tima u odnosu na Luisa Enrikea nije apsolutno promenjen jer je pozvano 12 igrača sa Svetskog prvenstva u Kataru. Međutim, na Norvešku i Škotsku neće ići Markos Ljorente, Feran Tores, Serhio Buskec, Karlos Soler, ali će sa druge strane Španija biti jača za Mikela Merina, Ojarzabala, Fabijana Ruiza i Dani Sebaljosa.

Kao što je Emerik Laport svojevremno stavio Španiju ispred Francuske, tako je to učinio i francuski štoper i član Real Sosijedada Robin Le Norman. Međutim, poziv je za njega izostao, ali je De La Fuente razjasnio o čemu se radi.

"Imaćemo priliku da igrački kadar proširimo još jednim igračem fantastičnih kvaliteta. Nadamo se da će uskoro postati naš reprezentativac", rekao je selektor i potvrdio da je samo pitanje vremena kada će igrač Sosijedada obući španski dres.