Tomas Tuhel pronašao rešenje za vezni red velikana: Mladi Srbin u prvom timu Bajern Minhena?

Kako prenose uticajni mediji u Nemačkoj, kormilar Bavaraca je spreman da iz U19 ekipe prekomanduje u prvi tim mladog Aleksandra Pavlovića, momka rođenog u Minhenu.

Redakcija
28. avgust 2023, 11:17

Aleksandar Pavlović. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Miloš Pantović (26) nije dobio priliku, sada je izazov pred Aleksandrom Pavlovićem (19)! Mladi fudbaleri srpskog porekla ponikli u Akademiji Bajern Minhena poslednjih nekoliko godina nisu dobili pravu šansu u prvom timu nemačkog velikana, ali je očigledno sada vreme da se to i promeni.

Tomas Tuhel, trener Bajerna, razmišlja da definitivno priključi prvom timu Aleksandra Pavlovića posle sjajnih partija u U19 timu minhenskog kluba. Pavlović je srpski fudbaler rođen u Minhenu, ima 19 godina, igra na poziciji zadnjeg veznog, prošao je sve mlađe kategorije Bajerna. Letos je na pripremama odigrao i dva meča za prvi tim minhenskog kluba. Tomas Tuhel mu je dao šansu protiv Mančester Sitija i japanskog Kavasakija.

Bajern je u dva kola Bundeslige ostvario dve pobede za šest bodova, međutim i protiv Verdera i Augsburga, Tomas Tuhel je primetio da mu je pozicija zadnjeg veznog deficitarna. Uticajni nemački mediji navode da bi Tuhel mogao da prekomanduje Aleksandra Pavlovića iz omladinskog tima Bajerna. Srbin je letos već zadovoljio.

Aleksandar Pavlović, trenutno po "Transfermarktu" vredi 200.000 evra, a još nije odlučio da li će igrati za reprezentaciju Nemačke ili Srbije. Nešto stariji Lazar Samardžić, Srbin takođe koji je rođen u Nemačkoj se odlučio za Orlove.