Sudijski ekspert priznao grešku u derbiju Superlige: Pobeda Partizana protiv Radnika neregularna?

Mihajlo Ilić gura Mihaila Oreščanina na Saldanju. Ovo je trebalo da se gleda i da bude prekršaj u korist Radnika. VAR nekad ispravi sudiju i ovde je morao da reaguje, kao kod prvog poništenog gola Partizana, istakao je Zdravko Jokić, gostujući na TV Arena.

Redakcija
19. septembar 2023, 8:11

Zdravko Jokić. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

U senci starta nove sezone Lige šampiona, rešavaju se problemi i nedoumice u Superligi Srbije. Poslednje, 7. kolo donelo je poraz Crvene zvezde protiv Čukaričkog kao i pobedu Partizana protiv Radnika golom u 90+8. minutu i to iz penala!

Sudijski ekspert i nekadašnji arbitar Zdravko Jokić, bio je gost emisije "Pregled kola" na TV Arena, u kojoj je dao svoj stručni komentar o suđenju u prethodnom kolu Superlige. Tema su bili su mečevi Čukarički - Crvena zvezda (2:1) i Partizan - Radnik (3:2).

Zdravko Jokić je ocenio da je kapiten Čukaričkog, Marko Docić, napravio faul nad Vladimirom Lučićem.

"Marko Docić je pružio nogu i po meni je znao da će da saplete Vladimira Lučića. Po meni je bilo dovoljno za penal".

Potom se osvrnuo na meč Partizana i Radnika i na prvi gol Mateusa Saldanje koji je bio poništen usled ranijeg faula Ksandera Severine.

"Dobar položaj sudije. Dejan Trifković je jedan od najboljih sudija kod nas, ali imao je propuste na ovom meču. Trebalo je odmah da prekine napad Partizana. Noga je bila ispružena, dolazi do saplitanja i mogao je da izbegne situaciju da se igrači raduju golu i da im on onda bude poništen".

Zatim je istakao da je prvi penal koji je izborio Saldanja opravdan, i da se uklapa u sudijski kriterijum uspostavljen u ovom kolu.

"Bilo je držanja, posle je Saldanja sam pao, ali se kriterijum uklapa. Ja kažem da je bilo držanja, a posle je Saldanja pušten. Instrukcije UEFA i Sudijske komisije na čelu sa Dejanom Filipovićem sudijama su da ne sviraju lagane, mekane penale. Moraju da budu stvarni prekšaji, da bi se dosudio jedanaesterac", ističe Jokić.

Drugi penal za crno-bele kojim su došli do bodova nije trebalo da bude dosuđen, budući da je igrač Radnika bio gurnut na Saldanju.

"Mihajlo Ilić gura Mihaila Oreščanina na Saldanju. Ovo je trebalo da se gleda i da bude prekršaj u korist Radnika. VAR nekad ispravi sudiju i ovde je morao da reaguje, kao kod prvog poništenog gola Partizana", završio je Jokić.