Stravična vest iz Irana: Fudbaler učestvovao u demonstracijama, osudili ga na smrt!

Vlasti u ovoj zemlju opružili su Amira Nasr Azadanija (26) da je kriv za pogibiju trojice policajaca tokom protesta u Teheranu posle smrti Mahse Amini.

Redakcija
13. decembar 2022, 10:48

Amir Nasr Azadani. (Foto: //)

Jezive vesti za vreme Mundijala u Kataru! Amir Nasr Azadani (26), iranski fudbaler, osuđen je na smrt posle učešća u protestima u Teheranu. Azadani je jedan od devetorice osuđenih za smrt trojice policajaca, koji su stradali tokom nereda u ovoj zemlji. Fudbaler je optužen za izdaju i sastavljanje oružane grupa koja ima za cilj napad na Iran. Amir je takođe osuđen i za navodnu zaveru protiv sigurnosti zemlje i iranskog društva.

Smrt Mahse Amini koja je preminula nakon hapšenja i prebijanja zbog nepropisnog nošenja hidžaba, pokrenula je u Iranu demonstracije koje su prerasle u masovne proteste protiv režima.

Svetski fudbalski sindikat FIFPro pozvao je na hitno ukidanje njegove kazne.

"Šokirani smo i zgroženi izveštajima da se profesionalni fudbaler Amir Azadani suočava sa smrtnom kaznom u Iranu nakon što je vodio kampanju za prava žena i osnovne slobode u ovoj zemlji. Solidarni smo sa Amirom i pozivamo na hitno ukidanje njegove kazne", navodi se u saopštenju.