Strah ili zakon: FIFA se plaši tužbe, plaća Barseloni 5.000.000 evra, a razlog je supertalentovani vezista

Na kvalifikacionom meču između Španije i Gruzije, reprezentativac "crvene furije" i uzdanica Barselone, Gavi, doživeo tešku povredu kolena pa će njegov klub dobiti obeštećenje.

Redakcija
20. novembar 2023, 6:20

(Foto: Getty Images)

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) isplatiće Barseloni oko 5.000.000 evra zbog povrede igrača katalonskog kluba Gavija na meču Španije i Gruzije, prenose španski mediji.

Gavi je sinoć na meču poslednjeg kola grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine između Španije i Gruzije (3:1) doživeo tešku povredu kolena. Fudbaler Barselone je pokidao prednje ukrštene ligamente desnog kolena zbog čega će narednih dana biti operisan. On će pauzirati između sedam i devet meseci, a propustiće i EP, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Španski mediji podsećaju da je FIFA prema propisima dužna da isplati novac svakom klubu čiji igrač mora da odsustvuje sa terena duže od 28 dana, a povredio se u dresu nacionalne reprezentacije.

Španski mediji navode da bi FIFA trebalo da isplati nešto više od 5.000.000 evra ako Gavi bude odsustvovao osam meseci van terena.