Srpski trener ponovo na Ostrvu: Paunović kandidat za klupu Kardifa

Velšani smenili Stiva Morisona, a pored Veljka potencijalni kandidati su Lajam Mening, Džodi Moris i Skot Parker.

Ivan Radošević
22. septembar 2022, 4:17

Veljko Paunović cenjen na Ostrvu. (Foto: ataimages.rs)

Da li je vreme za povratak Veljka Paunovića na Ostrvo? Tamošnji mediji svrstavaju srpskog trenera kao jednog od najozbiljnijih kandidata za klupu Kardif Sitija, jednog od dva velška kluba u Čempionšipu. Zbog loših rezultata na početku sezone otpušten je domaći stručnjak Stiv Morison, pa mu traže zamena.
 
Posle 10 kola Kardif je osvojio samo 11 bodova, pa je na preslaboj 18. poziciji. Poraz od Hadersfilda (1:0) u prošlom kolu bio je treći na poslednja četiri meča, pa je Morisonova smena bila očekivana.
 
U Kardifu ništa neće raditi preko kolena, vlasnik Vinsent Tan će pažljivo da odabere novog šefa stručnog štaba. Pomoćnom strategu Marku Hadsonu je dao zadatak da priprema prvi tim za predstojeće utakmice, a kako je u toku pauza zbog mečeva reprezentacija, prva Kardif očekuje tek 1. oktobra protiv Barnlija kod kuće.
 
Paunović je čitavu trenersku karijeru izgradio kao strateg koji ume da radi sa mladim fudbalerima i to je privuklo pažnju Velšana. Podsetimo, srpski stručnjak je osvojio Mundijalito sa omladinskom reprezentacijom Srbije 2014. godine, posle čega je četiri sezone radio u Čikago Fajeru, gde je promovisao Đorđa Mihailovića, sada već reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država koji će od zime da zaigra za AZ Alkmar.
 
Poslednji Paunovićev klub bio je Reding, koji je vodio od leta 2020. do februara ove godine.