Šok na Marakani! Piter Olajinka želi da ode iz Crvene zvezde, razlog je neverovatan!

Za usluge svog nekadašnjeg napadača zainteresovana praška Slavija, ali je problem visoko obeštećenje koje traži na Nigerijca šampion Srbije.

Redakcija
10. jul 2024, 8:59

Duel Olajinke i Saldanje. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Slavija ga želi! Nigerijski napadač Piter Olajinka ostavio je sjajan utisak u Pragu, njegove dobre igre u velikanu iz Češke snimili su Zvezdini skauti i bez obeštećenja ga doveli na beogradsku Marakanu. Da u Pragu Olajinka nije zaboravljen, svedoči i činjenica da je uprava Slavije kontaktirala Crvenu zvezdu sa željom da vrati brzonogog napadača u svoje redove.

Srpski šampion je taj prvi poziv lagano odbio. Cifra koja se pominjala bila je šokantna - 6.000.000 evra! Kako prenosi Mozzart Sport, Olajinka iz porodičnih razloga želi da se vrati u prestonicu Češke, vezan je za Prag.

Crvena zvezda je navodno spremna je da spusti traženu sumu na 4.000.000 evra. Slavija nudi svega 1.500.000 eevropskih novčanica. Crveno-beli su spremni da izađu u susret igraču, ali zahtevi kluba iz Ljutice Bogdana moraju da budu koliko toliko zadovoljeni.

Piter Olajinka je u Crvenu zvezdu stigao prošlog leta kao slobodan igrač. Delije je oduševio njegov pristup i borba u crveno-belom dresu. Kod Vladana Milojevića je postao jedan od najvažnijih igrača ekipe. Na turniru u Rusiji nije bio na terenu zbog povrede. Na sve to se nadovezala i želja za odlaskom. Pitanje je kakav će status imati s obzirom da nije prošao najvažniji deo priprema.

U Crvenoj zvezdi je postigao 12 golova u prvoj sezoni. Nigerijac je trebalo da u drugoj sezoni bude na još višem nivou. Sada su neke stvari dovedene u pitanje.