Slovenci danas putuju u Nemačku, Benjamin Šeško saopštava gde nastavlja karijeru!

Benjamin Šeško će doneti ključnu odluku o svojoj budućnosti u naredna 24 sata, birajući između nastavka razvoja u Lajpcigu ili prihvatanja prilike koja menja život u Premijer ligi.

Redakcija
11. jun 2024, 10:21

(Foto: Mark Dobrilovič)

Benjamin Šeško  je imao poprilično torbulentan period, uz stalne spekulacije o transferu, posebno povezane sa njegovim prelaskom u Premijer ligu.

Prema najnovijim informacijama Nogomania.com, najmanje tri kluba iz Premijer lige su spremna da plate njegovu otkupnu klauzulu od 65 miliona evra.

Šeško je svestan interesovanja i upoznat je sa svim detaljima razvoka njegove karijere u budućnosti. Sada se suočava sa značajnom dilemom: ostati u Lajpcigu i nastaviti razvoj pod trenerom Markom Rozeom ili prihvatiti priliku koja menja život i pridružiti se jednom od giganata u najjačoj ligi na svetu.

Šeškov put bio je postepen, išao je korak po korak, napredovao je kroz Domžale, Salcburg i Lajpcig. S obzirom na to da nikada nije tražio prečice i uvek je sledio svoje sportske ciljeve. U Lajpcigu su, kako sada stvari stoje, optimisti u vezi sa njegovim ostankom. Međutim, to znači da nemački klub mora da mu ponudi značajno bolji ugovor i ispuni druge zahteve kako bi se odbranio od bogatije i zvučnije konkurenciji iz Premijer lige.

Na kraju, konačna odluka će biti na Šešku, koji trenutno putuje za Nemačku sa svojim saigračima iz reprezentacije. Ako ne dođe do nepredviđenih događaja, očekuje se da će svoju odluku objaviti večeras ili sutra. Šeškov tim je prvobitno želeo da reši njegovu budućnost pre prve utakmice Slovenije na EURO 2024. i izgleda da će uspeti u tome.