Šarm protiv upornosti, snaga protiv lucidnosti! Holandija ili Engleska, ko pobeđuje u Dortmundu i ulazi u finale EURO 2024?

Ukoliko Engleska ne bude bolja u Dormundu i ne savlada Holandiju za plasman u veliko finale, biće to oproštaj selektra Gereta Sautgejta od nacionalnog tima kako je i obećao.

Redakcija
10. jul 2024, 8:46

Geret Sautgejt. (Foto: Getty Images)

U Minhenu su se sudarile Španija i Francuska, dve reprezentacije sa drugačijim stilom i načinom igranja, drugačijim ponašanjem i odnosom najboljih igrača, i na kraju Španija je zasluženo bila bolja od Francuske rezultatom 2:1 golovima Lamina Jamala i Danija Olma. U drugom polufinalu na fudbalskoj smotri Starog kontinenta za prolaz u finale boriti Holandija i Engleska.

Holanđani predvođeni selektorom Ronaldom Kumanom su od prvog meča u grupnoj fazi protiv Poljaka, sve do poslednje sekunde sjajnog četvrtfinalnog okršaja sa Turskom, igrale na gol više, sa isključivo napadačkim opredeljenjem, dok će se na drugoj strani naći rival koji je pre početka turnira važio za glavnog favorita, s obzirom na broj zvezda i kvalitet igrača koji dolaze iz najjačih klubova Premijer lige, Real Madrida, Bajern Minhena. 

Realno, Engleska nije pokazala ništa od ofanzivnog potencijala, provukla se kroz grupu pobedivši uz dosta sreće Srbiju, da bi potom izvukli remi sa Danskom i Slovenijom. Protiv Slovačke i Švajcarske, u osmini i četvrtfinalu utisak je, Hari Kejn i saigrači su pokazali još manje.

I pored činjenice da Engleska na turniru u Nemačkoj igra sve samo ne
dobar i gledljiv fudbal, selektor Geret Sautgejt je drugi put uzastopno odveo nacionalnu selekciju među četiri najbolje ekipe na Evropskom prvenstvu.

"Holandija možda ima i najveći kvalitet od svih selekcija sa kojima smo do sada imali prilike da igramo. Jači su gotovo na svakom delu terena od Slovačke ili Švajcarske, pa je samim tim jasno da će naš posao sada biti teži. Ipak, spremni smo za sve što nas čeka u ovom polufinalu", rekao je selektor Engleske Geret Sautgejt.

Da li će uspeti da se plasiraju uveliko finale ostaje da se vidi, ali ne treba zaboravioti na obaćanje dato pred start EURO 2024. od strane Gereta Sautgejta, da podnosi ostavku ako Engleska ne uzme pehar!

Dakle, večeras od 21.00 u Dortmundu pored borbe između Engleske i Holandije, igra se i meč za "opstanak" Gereta Sautgejta!