Šampion želi slavnog trenera: Antonio Konte se vraća u Italiju?

Prvi čovek Napolija Aurelijo de Laurentis nudi 8.000.000 miliona evra po sezoni Antoniju Konteu da vrati klub u vrh serije A i Ligu šampiona.

Sara Milićev
2. april 2024, 5:25

Antonio Konte. (Foto: Getty Images)

Od titule prošle godine u Seriji A, do sada veoma loše pozicije u istoj, a da ne govorimo o Ligi šampiona. Napoli je ove sezone imao velikih problema sa rezultatima, ali prvi čovek kluba Aurelijo de Laurentis spreman je da ponudi veliku sumu novca za pravog trenera.

Trener Lučijano Spaleti napustio je klub posle osvajanja titule i preuzeo reprezentaciju Italije. Njegovom nasledniku Rudiju Garsiji nije krenulo kako treba i smenjen je posle četiri meseca. U februaru je otkaz dobio Valter Macari, a ekipu će do kraja sezone predvoditi Frančesko Kalcona.

Zbog svega toga, klub želi da za sledeću sezonu obezbedi ozbiljnog trenera koji će moći da ispuni sve ciljeve, a to bi po njihovom mišljenju bio Antonio Konte.

Laurentis je spreman da Konteu ponudi platu od 8.000.000 evra po sezoni. To je duplo manje od primanja koja ima iz Totenhema. Međutim, želi povratak titule naredne sezone u Napulj. 

Novi trener bi imao slobodu da sam bira pojačanja, postavi sportskog direktora i sa njim zajedno otpiše fudbalere koji im nisu po volji.

Totenhem mu još daje veliku platu, tamo je godišnje primao 17.540.000 evra, a tako će biti sve dok ne nađe novi angažman.

Pre Totenhema, Konte je bio trener Juventusa, Intera, Čelsija, Sijene, Atalante. Bio je i selektor Italije u periodu od 2014. do 2016. godine.