Realnost ili san? Tzv. Kosovo ima mega-projekat, novi stadion će koštati čak 250 miliona evra

Izgleda da će reprezentacija tzv Kosova napustiti stadion Fadilj Vokri u Prištini.

Redakcija
19. septembar 2023, 11:31

(Foto: //)

Premijer tzv Kosova, Aljbin Kurti, najavio je izgradnju nacionalnog stadiona vrednog 250 miliona evra. Na konferenciji za štampu, izjavio je da će deo novca koji će dobiti za organizaciju Mediteranskih igara 2030. godine biti uložen u izgradnju nacionalnog stadiona.

Tačna lokacija stadiona još nije poznata, jer se još uvek rade studije i analize. Ideja izgradnje nacionalnog stadiona deo je inicijative za opšte unapređenje sportske infrastrukture.

"Ukupan broj sportskih objekata u početnom projektu je 24. Deset postojećih objekata će biti obnovljeno. Četiri nova objekta će biti izgrađena, uključujući nacionalni stadion, bazen, teniski kompleks i streljanu. Investicije će biti uložene i u pet privremenih objekata koji se trenutno grade ili su u fazi renoviranja, uključujući stadion 'Adem Jašari' u Mitrovici i stadion u Gnjilanu", izjavio je Kurti tokom sastanka vlade Kosova.

Tzv Kosovo igra svoje domaće utakmice na stadionu Fadilj Vokri, koji nosi ime po legendarnom preminulom fudbaleru Partizana i reprezentativcu Jugoslavije.