Real Madrid u krizi sa igračima: Da li će Karlo Anćeloti vratiti Luku Modrića u prvih 11?

Luka Modrić je ove sezone uvršten među rezerve Real Madrida. U prva četiri kola samo je jednu utakmicu igrao kao starter. Legenda Reala izgubila je mesto u ekipi od novih, mladih vezista kojima može biti otac i koji su najzaslužniji za savršeni učinak u prva četiri kola La Lige.

Sara Milićev
14. septembar 2023, 12:36

Luka Modrić, igrač Real Madrida i reprezentacije Hrvatske. (Foto: Getty Images)

Real Madrid tri dana pre početka ubitačnog i gustog rasporeda u Ligi šampiona i La Ligi ima samo 15 zdravih igrača.

Izuzevši golmane Kepu i Lunina, Real ima samo 15 spremnih igrača za pakleni raspored koji mu sledi. Karlu Anćelotiju se, doduše, vraćaju Sebaljos i Mendi, ali obojica nakon dugih pauza uzrokovanih teškim povredama i ne može se od njih očekivati da odmah i zaigraju, a kamoli budu vodeći na ovako teškim i brojnim utakmicama.

Vinisius Žunior bi se mogao da se vrati za deset dana i gradski derbi, Arda Guler za nekoliko nedelja, dok su golman Tibo Kurtoa i Eder Militao izvan tima do sledeće godine.
 
"Anćeloti je aktivirao ono što on zove plan B, kojim će iscediti sve resurse ekipe. Nakon što je prvih mesec dana sezone imao samo jednu utakmicu nedeljno, što mu je omogućavalo da sve mečeve igra u istom sastavu, sada mu radikalno zgusnut raspored i brojne povrede ključnih igrača nameću nužnost rotiranja u tri lude sedmice koji slede", piše "Marka". 

Realov trener ima samo 15 zdravih igrača, a zbog gustog i teškog rasporeda sigurno će u danima koji slede imati još žrtava uzrokovanih povredama i iscrpljenošću.

Zato španski mediji navode da je ovo velika prilika za Modrića, koji je u prve četiri utakmice sezone odigrao samo 133 minuta. Donedavno nezamenjivi Modrić tako je sakupio tek malo više od trećine maksimalne minutaže.