Prostački ispad selektora Kanade: Ove reči je Džon Herdman poslao svim Hrvatima

Prvi čovek nacionalnog tima uveren da će pobediti narednog rivala i u TV kameru opsovao, što je izazvalo šok i nevericu kod selektora "kockastih" Zlatka Dalića.

Redakcija
24. novembar 2022, 10:56

Džon Herdman. (Foto: Getty Images)


Kanada je odigrala sjajan meč proiv belghije ali je poražena minimalnim rezultatom. Milan Borjan i ekipa igrali su veoma dobro ali su promašili penali još nekoliko povoljnih prilikai stigla ih je kazna.

Posle meča selektor Džon Herdman bio je uveren da Kanada može da iznenadi i pobedi Hrvatsku. Ekipa posle poraza od Belgijanaca sada ima još dve prilike u grupnoj fazi Svetskog prvenstva. Rivali su "kockasti" i Maroko.

"Upravo sam momcima pokazao statistiku. Rekao sam im da pripadaju u ovde i da idemo da j..... Hrvate. Tako je najjednostavnije. To je naša sledeća misija", ponovio je Herdman.

Ove reči kormilara kanadskog nacinalnog tima izazvale su šok u Hrvatskoj.

"Gospodin se tako izrazio, to je njegovo pravo. Neću se na to osvrtati. Mi moramo da govorimo na terenu. Svako ima svoj način izražavanja. Ne znam samo koliko je fino tako nešto reći. Porazgovaraću o tome sa igračima. To nas može samo motivisati. Mi ne smemo prihvatati negativu na terenu, to nije naš stil", poručio je selektor Hrvatske Zlatko dalić.