Partizan zadržao najveću nadu: Kakva budućnost čeka Sameda Baždara?

Talentovani špic koji je na meti Reala, Atletika i Juventusa stavio paraf na vernost klubu iz Humske do 2026.

Ivan Radošević
10. avgust 2022, 4:24

Samed Baždar produžio vernost Partizanu. (Foto: partizan.rs)

Partizan brine o budućnosti. Najveće nade iz crno-bele škole obavezuju se na vernost klubu. Sada je Samed Baždar (18) stavio paraf na ugovor sa klubom do 2026. godine. Prethodni je isticao 2024.
 
Na startu šampionata, na gostovanju u Ivanjici postigao je prvenac u crno-belom dresu, a partijama u mlađim selekcijama već je najavljivao blistavu budućnost. Talentovani Pazarac prekomandovan je i škole u prvi tim 2021. godine, a posle početka ove usledilo je interesovanje velikana.
 
Na radaru je madridskih velikana Reala i Atletika, a ni Juventus nije voljan da propusti priliku. Skauti obležu Humsku u nadi da će privoleti talentovanog špica da im se pridruži sada, dok mu cena nije porasla do nebesa. U Humskoj imaju sasvim drugačiju viziju. Da ga zadrže što duže i što bolje naplate njegov talenat.
 
Istorija nas uči da se ugovori sa vrsnim golgeterima u Humskoj produžavaju negde od pola godine do godinu dana pre prodaje. Znači, ozbiljne su ponude za Baždara, pa valja osluškivati već na zimu da li će neko od zainteresovanih iskeširati milione, uz procente od naredne prodaje, a da ostavi Baždara u Humskoj još makar pola godine na kaljenju.