On je jedini reprezentativac Srbije u finalima evro-kupova: Nikola Milenković i Fiorentina stavili ruku na pehar!

Nikola Milenković će predvoditi odbranu Fiorentine u finalu Lige Konferencije protiv Olimpijakosa u Atini.

Redakcija
23. maj 2024, 11:24

Milenković u duelu sa Krassom. (Foto: www.crvenazvezdafk.com)

Prošle godine nije imao sreće u Pragu! Fiorentna nije uspela u finalu Lige Konferencije prošle sezone, Vest Hem je bio bolji. "Ljubičasti" iz Firence su i ove sezone uspeli da uđu u samu završnicu trećeg po kvalitet evropskog kupa. U finalu u Atini, ali na stadionu AEK u sredu, tim iz Firence će odmeriti snage sa Olimpijakosom.

Nikola Milenković (27), reprezentativac Srbije i putnik na EURO 2024. u Nemačkoj, će i u ovom finalu komandovati odbranom Fiorenone, terner Frančesko Italijano ima puno poverenje u srpskog defanzivac kojii je godinama već stub odbrane ekipe.

"Ove godine još nisam postigao gol i ljut sam na sebe, jer sam do sada uvek dao bar jedan gol po sezoni. Nadam se golu u Atini, ali važno je da tim pobeđuje. Dva finala prošle godine iskorišćena su za sticanje iskustva, u sredu će mali detalji napraviti razliku", rekao je Milenković i dodao:

"Uvek je lepo igrati na punom stadionu. Znamo koliko su se naši navijači žrtvovali da bi bili u Atini, već osećamo da u gradu vlada pritisak zbog finala. Neće biti lako igrati u Grčkoj protiv Olimpijakosa, ali podrška navijača će nas naterati da damo sve od sebe. Jasno je da je trka u Atini veoma važna trka za moju karijeru, obećavam da ću dati sve od sebe, nadajući se da ću doživeti drugačije emocije u odnosu na prošlu godinu."

Forentina je nedavno pretpela veliki gubitak, izennada je preminio Džo Barone, legendarni direktor. Sve u klubu je ova vest potresla.

"Igraćemo i za Džoa Baronea, koji je toliko verovao u ovaj tim, i za svoju porodicu", rekao je Nikola Milnković.