Odmotava se klupko: Tandem najiskusnijih okrenuo leđa Benzemi

Ljoris i Grizman zahtevali od selektora Dešana da otera iz reprezentacije Frnacuske najboljeg igrača sveta.

Ivan Radošević
20. decembar 2022, 1:36

Karim Benzema i Didije Dešan. (Foto: Getty Images)

Francuska je poražena u finalu Svetskog prvenstva protiv Argentine, ali ono što daleko više brine navijače je loša atmosfera u ekipi. U kasnoj fazi turnira pojavila se informacija da je Karim Benzema napravio veliki problem selektoru Didijeu Dešanu, koga je konstantno peckao putem društvenih mreža, pošto je zvanično najbolji fudbaler sveta bio rano precrtan sa turnira zbog povrede.
 
Nije iznenađenje što je nezadovoljni Benzema odmah posle turnira objavio i da se povlači iz državnog tima, a odmah su počele da cure informacije da je bilo i saigrača iz reprezentacije koji su bili žestoko protiv njega.
 
Nezvanično, protiv Benzeme u reprezentaciji su pre svih bili kapiten Ugo Ljoris i jedan od najboljih igrača Trikolora već godinama Antoan Grizman, međutim nije poznato zbog čega. Šuškalo se da su bili protiv povratka Benzeme u reprezentaciju još za prethodno Evropsko prvenstvo, kada je Dešan, usled loše forme ostalih napadača, popustio pod pritiskom i vratio u tim fudbalera Real Madrida, prethodno izbačenog zbog skandala sa intimnim snimkom i ucenom Valabuene.
 
Postoje informacije da je bilo i onih koji su na Benzeminoj strani, čak je jedan od njih i Olivije Žiru koji je zbog njega izgubio mesto startera u Francuskoj, ali da je Dešan na kraju slušao svlačionicu. Dešanu je ponuđen i novi ugovor, pa priče o dolasku Zidana, koga je Benzema čekao kao ozeblo sunce, polako padaju u vodu. Ipak, ako do promene za kormilom dođe ubrzo, Benzema bi se sigurno vratio u tim Francuske za EURO 2024.