Obrt u "huliganskom" slučaju: Zvezdin golman delio batine

Stefan Marinković prvi skinuo kajš i počeo da udara, a čelnici restorana "Stadion" poslali snimke sigurnosnih kamera kao dokaz.

Ivan Radošević
9. maj 2022, 4:00

Stefan Marinković mladi golman Zvezde. (Foto: crvenazvezdafk.com)

Pre nekog vremena se u medijima pojavila vest da je mladi golman Crvene zvezde Stefan Marinković pretučen, da bi ubrzo stigao i demanti objekta u kom se sve desilo. Kako tvrde, Marinković nije bio žrtva, nego počinilac, on je tukao ljude. Restoran "Stadion" se oglasio povodom čitave priče, gde su odlučili da snimcima sa sigurnosnih kamera otkriju prave razloge i pravu istinu koja stoji iza čitave gungule oko prebijanja mladog golmana. Naime, prebijanja jeste bilo, ali od strane golmana.

Snimci su sa sigurnosnih kamera dostavljeni su "Telegrafu" iz samog restorana, zatim iz lifta, hodnika, ali i sa parkinga, uz objašnjenje svakog od snimaka.

"Na prvom mestu želimo da istaknemo da se na pomenutoj proslavi nije dogodio nikakav pokušaj silovanja", navode u odgovoru i uz to dostavljaju snimak gde se zaista vidi da Stefanova sestra odlazi dobrovoljno sa jednim mlađim licem u prostoriju koja služi za odlaganje poklona.Na snimaku se vidi kako Stefan, vidno pijan, zajedno sa sestrom napušta prostoriju.

Nije dugo prošlo, on se potom i vratio u sobu, što su zabeležile kamere.

"Stefan upotrebom sile nasilo ruši vrata i ulazi u prostoriju u tom momentu njegova sestra nije u prostoriji, a na snimku se vidi kako ona ulazi kasnije u prostoriju. Dakle, nisu nikakvih huligani njega tukli kaišem po licu i telu, već je isti imao nameru da upotrebi kaiš kako bi drugim licima naneo povrede, jer se na snimku vidi kako s kaišem ide ka prostoriji".

Posle toga usledio je zahtev da Stefan i njegova sestra napuste objekat.

"Oni su nevoljno i uz mnogo problema to učinili".

Zatim je usledio i video koji je izazvao i najveću pažnju, iz lifta, gde se vidi kako Stefan kaišem tuče ljude oko njega.

"Stefan kaišem i nogama udara maloletna lica koja usled toga zadobijaju telesne povrede čiji se će stepen naknadno utvrditi. Nijednog momenta niko od gostiju niti zaposlenih nije udario Stefana. Iz svega priloženog jasno se vidi da maloletni Stefan Marinković, želeći da opravdava delikventsko ponašanje, u javnosti stvorio lažnu sliku i sebe predstavio kao žrtvu huliganizma i nedoličnog ponašanja".

Stav ljudi iz "Stadiona" je jasan.

"Osuđujemo svaki vid nasilja, naročito nad maloletnicima, i to je jedan od razlog što se oglašavamo na ovaj način, uz dodatak da će ceo slučaj završiti na sudu".