O povredama, seks aferama i još ponečem: Šta je to spremio Piksi Stojković posle neuspeha u Kataru?

Za sutra je zakazan sastanak srpske fudbalske vlade gde bi selektor trebalo da podnese iscrpan izveštaj o dešavanjima tokom Mundijala gde su Orlovi neslavno prošli.

Redakcija
26. decembar 2022, 8:43
Argentina je šampion sveta, a Srbija je razočarala! Mundijal je okončan a Orlovi su ga završili na skromnom 29. mestu od 32 učesnika. Čelnici Fudbalskog saveza Srbije sa sve selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem čitavoj fudbalskoj javnosti da polože račune i odgovore na ključno pitanje - zašto nisu pružene partije spram kvaliteta koji poseduju igrači.

Srpska fudbalska vlada zasedaće sutra u Staroj Pazovi, a među mnogobrojnim temama i tačkama na dnevnom redu naći će se i raport selektora Dragana Stojkovića o detaljima koji su direktno vezani za pripremu, odlazak i boravak u Kataru na Svetskom
prvenstvu. Pre samo dve godine, dok je kormilar srpskog tima bio Ljubiša Tumbaković, njegov izveštaj je uzburkao duhove i ustalasao fudbalsku javost. Tumabkovič je tom prilikom napisao "golu istinu" u kojoj je do najsitnijih detalja opisao ponašanje igrača ali i rukovodstva saveza na i van terena. Tada je krivicu za eliminaciju iz baraža za odlazak na Evropsko prvenstva prebacio na neposredne aktere na terenu.

Ukoliko se i Piksi Stojković bude odlučio da uradi nešto slično kao Tumbaković, javnost će možda saznati pravu istinu o zdravstenim problemima pojedinih igrača kao i o navodnoj "seks aferi" da su pojedini reprezentativci Orlova bili u tajnim ljubavnim vezama sa suprugama i devojkama drugih članova nacionalnog tima. Naravno, sve te glasine stizale su iz Katara u Srbiju, o njoj su govorili i mnogobrojni TV komentatori, gledajući objave i fotografije supruga i devojaka fudbalera na društvenim mrežama koje su boravile na Mundjalu i viđale se igračima. 

Fudbalski savez Srbije nema predsednika, propao je pokušaj da se čelnik izabrene nekoliko nedelja uoči starta Mundijala. Očigledno, nedostatak rukovodstva sa poverenjem posle neuspelog ustoličenja Nenada Bjekovića ostavio je traga na celokupna dešavanja u Kataru.