O njima priča cela Srbija: Fudbaleri TSC spašavali živote u peščanoj oluji!

Vraćajući se sa treninga, Goran Antonić, Ifet Đakovac, Josip Čalušić, Martin Mirčevski i Nenad Filipović naleteli na peščanu oluju na putu kod Bačke Topole i tom prilikom pomagali povređenim osobama, spašavali živote i upozoravali ostale vozače na tešku nesreću uprkos peščanoj oluji u koju su i sami upali.

Redakcija
29. mart 2023, 8:44

Incident se dogodio na put Stari Žednik-Subotica. (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Potez vredan divljenja! Pri povratku sa treninga petorica fudbalera TSC iz Bačke Topole, Goran Antonić, Ifet Đakovac, Josip Čalušić, Martin Mirčevski i Nenad Filipović svojim vozilo naleteli su na tešku saobaćajni nesreću u blizinji grada usled velike peščane oluje u tom delu Vojvodine. 
Goran Antonić je tom prilikom parkirao automobil pored puta, fudbaleri su izašli iz kola na drugi kraj nesrećne kolone, istrčali na put da zaustave saobraćaj i pripomognu učesnicima ove nezgode.

"Vraćali smo se sa treninga kada se u blizini Subotice od jačine vetra podigao oblak prašine od zemlje sa njiva pored puta, koji je toliko bio gust da iako smo smanjili brzinu zamalo i mi nismo učestvovali u sudaru. Kroz taj oblak prašine probali smo da se probijemo na drugu stranu puta kad je kamion naleteo na jedan od automobila koji se nalazio na sredini puta. Istrčali smo iz auta i počeli da ih zaustavljamo, nakon čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mesta nesreće i ispitivali ljude da li su dobro i da uskoro stiže hitna", rekao u izjavi za "Mozzart Sport" kapiten TSC Goran Antonić.

Na delu puta između Starog Žednika i Subotice došlo je do lančanog sudara u kojem je učestvovalo čak 12 vozila, među kojima je bilo i kamiona. Nekoliko osoba je povređeno.