Novi trener Vojvodine započeo posao: Ranko Popović poslao šokantnu poruku na promociji!

U svetu je normalno da su redovna primanja i da se sve obaveze izmiruju na vreme, a ovde baš i nije, a to je preduslov za dobru atmosferu u klubu. Zahvalan sam što sam dobio priliku da radim u Vojvodini i želim da je zajedno postavimo tamo gde treba da bude, rekao je na predstavljanju Popović.

Redakcija
11. avgust 2023, 1:46

Ranko Popović. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Novi početak! Vojvodina je zvanično predstavila novog trenera Ranka Popovića, koji je na klupi nasledio Radoslava Bataka.

Otkaz je Bataku uručen posle poraza u uvodna četiri meča nove sezone, uključujući i ispadanje iz kvalifikacija za Ligu Konferencije od kiparskog APOEL. Čelnici Vojvodine su ekspresno reagovali i doveli zamenu, stigao je Ranko Popović, iako se spominjalo da bi tim mogao da preuzme i Ljubiša Tumbaković.

Popović se u Superligu se vraća posle 15 godina. U sezoni 2008/09. vodio je subotički Spartak, pa dalju karijeru gradio u Aziji vodeći klubove iz Japana, Tajlanda i Indije, uz kraće epizode u španskoj Saragosi i austrijskom Sankt Peltenu.

"Posle dužeg vremena sam u Srbiji i neobično mi je da dajem intervjue na srpskom, ali sam se ovoga uželeo. Ne bih dugo da pričam, drago mi je što sam došao u ovako veliki klub. U svetu je normalno da su redovna primanja i da se sve obaveze izmiruju na vreme, a ovde baš i nije, a to je preduslov za dobru atmosferu u klubu. Uzbuđen sam i zahvalan sam što sam dobio priliku da radim ovde i probaću više da pričam sa igračima na terenu. Zahvalan sam što sam dobio priliku da radim u Vojvodini i želim da je zajedno postavimo tamo gde treba da bude", rekao je na predstavljanju Popović.

Isksuni strateg izneo je svoje viđenjabrzine izlaska iz krize novosadskog superligaša.

"Zavisiće dosta toga i od igrača, mislim da ćete to u nekom brzom periodu moći da vidite. Ne bih da dajem rokove, a što se tiče kontinuiteta, moraćemo da ostavimo peglu u špajz, jer nisam došao ovde da me peglaju, nego da radimo i da ostanem malo duže. To je ono što klub čini ozbiljnim, a da sam se plašio, ne ih ni dolazio".

Debi na novom poslu Ranko Popović maće u nedelju, kada Vojvodina gostuje Napretku u Kruševcu.