Novi spisak, staro ime: Roberto Martinez zajedno sa legendom fudbala napada evropski vrh

Selektor Portugalije objavio je spisak pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024 na kome se našao i Kristijano Ronaldo.

Miloš Zekić
18. mart 2023, 12:38

Kristijano Ronaldo. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Većina je mislila da je Kristijano Ronaldo završio reprezentativnu karijeru nakon ispada Portugalije sa Svetskog prvenstva u Kataru. Međutim, prevarili su se.

Novi selektor Portugalije Roberto Martinez sastavio je spisak za novi ciklus kvalifikacija. Ronaldo je ponovo na spisku. Doskorašnji selektor Belgije objavio je sastav na kojem je 26 igrača na koje računa za start kvalifikacija za Euro 2024. Rivali Portugalcima u prva dva kola biće Lihtenštajn kod kuće (23. mart) i Luksemburg u gostima (26. mart).


Martinez se na konferenciji za štampu dotakao poziva Kristijanu Ronaldu.

"Sreo sam se sa svih 26 igrača koji su bili u Kataru. Važno je da pričamo, da vidim njihovu posvećenost. A, Ronaldo je veoma posvećen fudbaler. Ovo je moja odluka. On može da nam donese iskustvo, jako je bitna osoba za tim. Ne interesuju me godine. Kristijano ima osobine pobednika i želim da to prenese na ostale igrače. Što se tiče statusa, ima isti kao i svi ostali u timu", zaključio je Roberto Martinez.