Novi Pazar dobio novog trenera: Vrteška u Superligi se nastavlja, do kada će izdržati Slaviša Dobrašinović?

Posle slabijih rezultata u Novom Pazaru odlučili da smene Dragana Aničića sa mesta šefa struke, a to isto uradili i u Pančevu gde je Aleksandar Linta preuzeo Železničar,

Redakcija
23. avgust 2023, 11:33

Stadion Novog Pazara. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Zvanično! Fudbaleri Novog Pazara dobili su novog trenera, a umesto Dragana Aničića, koji je dobio otkaz zbog loših rezultata od starta sezone, klupu preuzima Siniša Dobrašinović (46).

On je nekada i igrao za Novi Pazar tokom igračke karijere. Rođen je u Crnoj Gori, ali je zanimljivo da je igrao za reprezentaciju Kipra.

Dobrašinović je počeo karijeru u Rudaru iz Pljevalja. Potom je igrao u Belgiji, Kazahstanu, Grčkoj i Kipru. Kao fudbaler osvojio je tri kupa Kipra i jednu titulu sa Anortozisom sa kojim je igrao u grupnoj fazi lige šampiona. Reprezentativnu karijeru završio je 2015. godine posle 29 odigranih utakmica, kao kapiten nacionalne selekcije Kipra.

Trenersku karijeru je počeo u Arisu iz Soluna kao pomoćni i glavni trener kluba. Tri godine bio je pomoćni trener u reprezentaciji Kipra da bi posle toga samostalno vodio Ermis i ekipu Al Vahde iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

I to nije sve! Posle Dušana Kerkeza u Čukaričkom i Radoslava Bataka iz Vojvodine, i pančevački Železničar je smenio trenera, Predraga Rogana je zamenio Aleksandar Linta, nekadašnji trener Olimpije, kragujevačkog Radničkog, Voždovca, Radnika.