Nišlije sve jače i jače: Radnički doveo levog beka iz Francuske

Tim sa "Čaira" pojačao Maka Gaku (22)., levi bek i štoper, koji je prošao kompletnu školu Avra.

Redakcija
18. jun 2022, 2:26

Maka Gaku. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Najavljeno, učinjeno! Radnički iz Niša nastavio je da pojačava tim uoči obaveza u takmičenjima u Srbiji i Evropi. Francuski internacionalac Maka Gaku (22) novi je igra ekipe sa "Čaira".

Gaku je fudbaler koji igra na poziciji levog beka, a po potrebi može da pokrije i mesto štopera. Prošao sve mlađe selekcije Avra. Priključen je novim saigračima pred put na pripreme u Sloveniju.

"Najnovije pojačanje tima Tomislava Sivića je nekoliko meseci unazad bilo na radaru Radničkog. Radi se o izuzetno talentovanom igraču. Pored atletskih sposobnosti, njega karakterišu i odlična tehnika, dribling, kao i precizni centaršutevi. Pozicija levog beka je na početku priprema kluba označena kao jedna od prioritetnijih na Čairu, a mladi Francuz se svojim igračkim profilom modernog levog beka koji je aktivan u defanzivi i u ofanzivi odlično uklapa u planove kluba i najave napadačkog fudbala u sledećoj sezoni", navedeno je u saopštenju superligaša sa Nišave.

Ugovore sa Radničkim već su potpisali Saša Marjanović, Sava Petrov i Stefan Dimić.

Nišlije će zvanične izazove u novoj sezoni početi u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije gde će odmeriti snage sa pobednikom dvomeča Gzira (Malta) – Atletik (Andora).