Nemanja Trifunović za Nogomania.rs: Verovali smo u pobedu protiv Šerifa, ekipa je zaslužna za uspeh Partizana!

Mislim da sam mnogo napredovao uz prvi tim i treninge sa njima. Pogotovo sa takvim kvalitetnim igračima i osobama. Posebno sa trenerom Igorom Duljajem koji je veliki profesionalac, kaže mladi fudbaler Partizana Nemanja Trifunović.

Sara Milićev
2. decembar 2023, 7:50

Nemanja Trifunović. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Omladinci Partizana ostvarili su veliku pobedu protiv moldavskog Šerifa u Ligi šampiona za mlade i time su izborili dalji plasman u borbi za trofej, koja ih očekuje na prolećni deo sezone. 

Crno-beli su osvetlali obraz kluba iz Humske, pogotovo jer su se iz Moldavije vratili sa zaostatkom od 0:2 i u utakmici u Beogradu obradovali sve navijače kojima su vratili veru u mlađe pogone.

Prvi među jednakima u toj pobedi bio je mladi fudbaler Nemanja Trifunović, kome često prvi trener Igor Duljaj da šansu da se dokaže u Superligi Srbije, a on je za Nogomania.rs podelio utiske o samom plasmanu u dalju fazu takmičenja, o prvotimcima i predstojećem meču protiv Vojvodine.

"Verovali smo u pobedu. Došli smo u Beograd sa zaostatkom od 0:2. Verovali smo u nas i stručni štab i izašli smo na teren da pokažemo šta znamo. Pokazali smo, pobedili ubedljivo", počeo je Trifunović za Nogomania.rs.

Mladi Trifunović bio je jedan od zaslužnih za pobedu omladinaca protiv moldavske ekipe sa dva gola koja je postigao u 25. i 73. minutu.

"Ekipa je zaslužna za sve. Ne bih rekao da sam se samo ja izdvojio. Nije bilo važno da li ću ja dati dva gola, bila je jedino važna pobeda i da prođemo dalje. Tako se namestilo da ja budem jedan od tih koji su dali dva gola i srećan sam zbog toga. Najvažnije je da smo mi prošli dalje".

Omladince očekuje prolećni deo Lige šampiona za mlade, a žreb je planiran da se održi sredinom decembra. Crno-beli će se ukrstiti sa drugoplasiranim ekipama iz ostalih grupa.

"Nisam pratio precizno, ali igra se protiv drugoplasiranih ekipa. To nam nije toliko važno, mi smo Partizan i uvek idemo na pobedu. Nećemo obraćati pažnju na to ko je".

Neretko prvi trener Igor Duljaj pruži šansu mladom Trifunoviću da se dokaže u domaćem prvenstvu, a izvesno je da će zbog dobrih partija koje je pružao nastaviti da radi zajedno sa prvotimcima.

"Mislim da sam mnogo napredovao uz prvi tim i treninge sa njima. Pogotovo sa takvim kvalitetnim igračima i osobama. Posebno sa trenerom Igorom Duljajem koji je veliki profesionalac".

Prvotimci Aranđel Stojković i Nemanja Nikolić najviše pomažu mladom fudbaleru na treninzima. 

"Najviše volim da radim sa Aranđelom Stojkovićem i Nemanjom Nikolićem. Dosta mi pomažu na treninzima".

Pomoćni trener omladinaca je bivši proslavljeni igrač Partizana Miroslav Vulićević koji sada radi sa mladim nadama crno-belog kluba.

"Sa trenerom Miroslavom Vulićevićem imam poseban odnos od kako sam došao u omladince prve sezone. Uvek je tu bio da mi pomogne. On je legenda Partizana i srpskog fudbala i mnogo mi znači kada mi on nešto kaže. Dosta mi pomaže da napredujem".

Crno-beli danas od 15.30 dočekuju novosadsku Vojvodinu u 17. kolu Superlige Srbije, a mladi fudbaler će pauzu u zimskom delu sezone provesti u treningu.

"Očekujemo uvek pobedu. Ući ćemo jako u utakmicu. Pauzu koja sledi ću naravno da iskoristim za trening", zaključioje Trifunović za Nogomania.rs.