Mladost iz Lučana uradila sjajan transfer: Nikola Jojić novi vezista Stouka, uzeo neobičan broj na dresu!

Fudbaler Mladosti iz Lučana Nikola Jojić je promovisan u Stouku, članu Čempionšipa, sa kojim je potpisao ugovor do juna 2027. godine.

Sara Milićev
22. avgust 2023, 7:11

Nikola Jojić, fudbaler Stouka. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Stouk je predstavio Nikolu Jojića kao izuzetno talentovanog ofanzivca, koji je u 45 utakmica na seniorskom nivou za Mladost učestvovao u 21 golu. Od njega se očekuje da jednako uticajan bude i u sastavu Aleksa Nila.

Znam da ću, kao mlad igrač, imati priliku da pokažem kvalitet i nastaviti da se razvijam. Klub je pokazao veliko interesovanje i tokom pregovora predočio da razume moj stil i da će mi pomoći da se što brže prilagodim na zahteve Čempionšipa. Odlikuju me brzina, smisao za kombinatoriku sa saigračima i osećaj za završetak akcija. Radujem se što ću te kvalitete moći da pokažem navijačima Stouka“, rekao je Jojić koji će nositi broj 21 na dresu.

Finansijski detalji transfera nisu saopšteni, međutim, još ranije je "Sport klub" preneo da će Mladost dobiti 1.400.000 evra.

Mladost je za godinu dana prodala dvojicu fudbalera za veliki novac, je u milionskom iznosu Đorđe Gordić postao član Mančester Sitija, koji ga je prosledio na pozajmicu belgijskom Lelemu. Jojić je zasad u Stouku, koji iz tri kola nove sezone ima šest bodova.