Mančester Siti opet kupuje u Srbiji: Bek Vojvodine meta, odmah ga šalju u Palermo!

Mladen Devetak (23), kako javlja italijanski ekspret za transfere Đanluka Di Marcio, trebalo bi da karijeru nastavi u klubu sa Sicilije koji se takmiči u Seriji B.

Redakcija
25. jul 2022, 8:02

Mladen Devetak, bek Vojvodine. (Foto: ataimages.rs)

Mančester Siti ponovo kupuje u Srbiji! Engleski velikan je poslednjih nekoliko godina ostavio srpskim klubovima oko 20.000.000 evra, kupivši braću Luku i Ivana ilića iz Crvene zvezde, Slobodan Tedića iz Čukaričkog, Filipa Stevanovića iz Partizana i Đorđa Gordića iz Mladosti Lučani. 

Sada je na meti Mladen Devetak (23) levi bek Vojvodine i doskorašnji mladi reprezentatvac "orlova"! Put levonog defanzivca svakako neće voditi u četu trenera Pepa Gvardiole, već bi kako javlja italijanski ekspert za transfere Đanluka Di Marcio, Devetak potpisao za Palermo, koji je ovog leta izborio povratak u Seriju B. Navodno je klub sa Sicilije već praktično ugovorio transfer.

Palermo je ugašen 2019. godine zbog dugovanja. Završio je među amaterima. Polako, klub se dizao, preskakao rangove od četvrte lige a danas je deo drugoligaškog karavana u Italiji. 

Pitanje je kakve veze imaju Palermo i Mančester Siti? Pa, klub sa juga Italije je prešao u vlasništvo "Siti grupe". Konzorcijum poseduje kraljevska porodica iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. On okuplja nekoliko klubova sa različitih delova sveta. Prvi je Mančester Siti, ali tu su još i američki Njujork Siti, australijski Melburn Siti, Montevideo Siti Torke, francuska Troa, belgijski Lomel, španska Đirona, indijski Mumbaj Siti...

Lovi talente sa svih strana sveta, razigrava ih, afirmiše, podiže im vrednost i u većini slučajeva ih preprodaje za profit. Retko ko stigne do elite, do engleske Premijer lige i dresa  Mančester Sitija. Bar nijo od srpskih igrača to nije uspeo.

Mladena Devetka bi da razigravaju u Palermu.