Kako da Srbija prođe grupu na EURO 2024: Kapiten Orlova Dušan Tadić ima recept!

Lider Orlova i čovek koji će na drugom velikom takmičenju posle Mundijala u Kataru 2022. godine da predvodi nacionalni srpski fudbalski tim uveren u dobre vesti iz Nemačke.

Redakcija
11. jun 2024, 10:46

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić (35) će na još jednoim velikom takmičenju da predvodi Orlove. Posle Mundijala u Kataru 2022. godine, "desetka" Fenerbahčea sa velikim nestrpljenjem i uz dozu optimizma dočekuje start Evropskog prvenstva u Nemačkoj koje se održava od 14. juna do 14. jula.

Porazom od Austrije i pobedom nad Švedskom u Stokholmu, Orlovi su zaokružili ciklus pripremnih mečeva uoči takmičenja na kome nisu bili čak 24 godine.

"Raspoloženje je super, kao i obično. Ova grupa, generacija, svi se zajedno držimo, sve je u najboljem redu. Mislim da su bile dosta dobre provere, Austrija me je jako prijatno iznenadila. Rezultat nije bio toliko bitan, zadovoljan sam proverama. Treba ići utakmicu po utakmicu, protiv Engleske neće biti lako, ali učinićemo sve da prođemo dalje", rekao je Dušan Tadić.

Od Katara do Nemačke bio je dug put.

"Sad je drugačije, bila je veća euforija. Sećam se kad smo prolazili ulicom, svi su govorili: ’Ma, polufinale – minimum’. Ali dobro, mi smo takav i narod, lako padnemo u euforiju. Sad je dobro da nije tolika euforija. Učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat, to mogu da obećam".

Orlovi imaju istorijsku šansu...

"Kad prolaze dve ekipe je teže, sad je lakše, znači to. Poenta je da osvojimo što više bodova, jer ni treće mesto ne garantuje da ćete proći".

Engleska, Slovenija, pa Danska. Očekivanja?

"Gledali smo utakmicu Engleske sa Islandom, nekako mi je delovalo da su igrali sa pola gasa. Nisu se previše uzrujali, nisu igrali ni neki igrači koji će sigurno počeli. Nisu pridali toliko značaja rezultatu u toj utakmici".

Koji rezultat bi odgovarao Orlovima u meču između Danske i Slovenije?

"Najbitnije je da mi gledamo nas, ostvarimo najviše moguće bodova. Uvek napominjem taj Portugal 2016. godine, igrali su tri utakmice nerešeno u grupi, prošli dalje, a onda im se namestio i kostur. Hrvatska, Poljska, Vels i na kraju Francuska. Malo treba da ti se namesti, najbitnije je da se prođe grupa, nebitno kako".

Dvojica bivših kapitena Ajaksa sreli su se u Stokholmu. Zlatan Ibrahimović i Dušan Tadić.

"Zlatan je ostavio veliki trag u fudbalu, malo smo se ispričali, neke privatne stvari. Neverovatna karijera, svaka mu čast šta je sve postigao", jasan je Tadić.