Isti ljudi, isti cirkus: FK istupio uslovno iz JSD Partizan

Na Skupštini zatvorenoj za javnost Fudbalski klub doneo novu odluku, koja liči na autogol.

Ivan Radošević
22. septembar 2022, 9:31

Ostoja Mijailović i Milorad Vučelić. (Foto: ataimages.rs)

JSD Partizan nikada nije pao na niže grane u istoriji pisanoj od 4. oktobra 1945. godine. Iz matice je istupio, kako sami kažu uslovno, Fudbalski klub Partizan, oslonac društva. A, svi akteri isti kao i na nedavno održanim, pa neodržanim, pa ipak održanim, legetimnim, nelegitimnim, pa opet legitimnim, skupštinskim zasedanjima JSD Partizan.
 
Izgleda da se u ovoj priči neko debelo zaigrao. Da li je to novo rukovodstvo JSD Partizan na čelu sa prvim čovekom Košarkaškog kluba ili dugogodišnje rukovodstvo Fudbalskog kluba? Ili, možda niko nema sluha da se sve odradi kako dolikuje velikanu, Partizanu, dostojanstveno, kao i u prethodnih 77 godina. I to par dana pre rođendana.
 
Fudbalski klub je održao Skupštinu, daleko od očiju javnosti, zatvorenu za predstavnike medije, kao da radi u Severnoj Koreji. Ili u onim vrlim komunističkim danima. I odatle je poteklo saopštenje, u kome, između ostalog, kažu:
 
"Skupština FK Partizan, kao najviši organ Kluba donela je odluku da Fudbalski klub Partizan uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan". 
 
I tu se cirkus nastavlja i narednih dana. Definitivno. Podsetimo se, Skupština JSD Partizan zakazana u prostorijama na stadionu nije održana, a bilo je i sukoba dve struje na ulazu, ali je većina izglasala u prostorijama Teniskog kluba Ostoju Mijailovića za predsednika.
 
I svi njegovi kandidati su registrovani u APR kao novo rukovodstvo, a FK Partizan je od starta pokušao da spreči tu registraciju i govorio je da je nelegalna. Uputio je i tužbe, čiji status još nije poznat. I onda je usledila Skupština FK Partizan iza zatvorenih varata i "uslovno istupanje". 
 
Cirkus je ponovo u Humskoj.