Inspektor Nagelsman rešio slučaj: Krtica je eliminisana

Trener golmana minhenskog Bajerna, Hrvat, Toni Tapalović posle više od decenije nije deo bavarske mašine.

Ivan Radošević
24. januar 2023, 3:59

Julijan Nagelsman otkrio krticu. (Foto: Getty Images)

Trener Bajerna iz Minhena, ili bolje inspektor, Julijan Nagelsman pronašao je krticu u stručnom štabu i oterao je. U pitanju je trener golmana Toni Tapalović koji je od dolaska Nagelsmana u klub odavao sve interne dogovore kapitenu Manuelu Nojeru, a ovaj ih prenosio celoj svlačionici. 
 
Zbog toga su brojni igrači Bajerna bili ljuti na Nagelsmana i mladi trener je dugo tražio ko odaje tajne koje zna samo stručni štab i konačno je sve shvatio. Zbog toga je Toni Tapalović napustio minhenski klub posle čak 12 godina, a u oproštajnom pismu nije spomenu Nagelsmana, što je dokaz kakav je odnos bio između njih dvojice od kada je trener Bajerna sve provalio.
 
Tapalović je inače iz Gelzenkirhena i profesionalno se bavio fudbalom, ali nije odmakao od rezervnih timova klubova Šalkea, Bohuma, Majnca. Smatra se jednim od najodgovornijih za uspon Manuela Nojera, jednog od najboljih golmana svih vremena, ali sada je kraj puta za njega u Minhenu.
 
Interesantno, Tonijev brat je Filip Tapalović, inače bivši reprezentativac Hrvatske. Odmah posle odlasku Tapalovića, Bajern je odlučio da ga nasledio bivši golman Štarke koji će sada raditi sa Janom Zomerom, novim čuvarem mreže.