Haos u Pariz Sen Žermenu: Posle Nejmara, još jedna zvezda napravila skandal!

Kako stvari stoje, Brazilac nije jedini u pariskom klubu koji ne poštuje hijerarhiju i radi po svome, LIonel Mesi krenuo njegovim stopama.

Miloš Zekić
18. mart 2023, 10:30

Lionel Mesi u dresu Pari Sen Žermena. (Foto: Getty Images)

Lionel Mesi ponovo je dospeo u žižu javnosti u francuskom fudbalu. Ovoga puta je Argentinac tema francuskih medija zbog incidenta do kojeg je, navodi nekoliko francuskih novinara, došlo tokom jučerašnjeg treninga Parižana.

U jednom trenutku trener Pari Sen Žermena Kristof Galtije je zatražio od igrača da odrade vežbe koje uključuju igru dva na dva, a Mesi je odbio tu ideju i napustio trening. Galtije ga je navodno pratio do izlaza s terena i molio da to ne radi i da ostane na treningu, ali Argentinac, koji je tokom treninga sve vreme bio nervozan, je sve molbe odbio i otišao kući.

Nije ovo prvi put da se u PSŽ-u ne poštuje hijerarhija ali je prvi put da je glavni lik u nekoj od priča o nepoštovanju reda u svlačionici PSŽ-a Mesi. Dosad se najviše pričalo o neposlušnosti koja je povezivana sa Nejmarom.

Ovaj potez Argentinca ne dolazi baš u pravom trenutku kada je atmosfera koja se stvara oko njega u pitanju. Naime, ogorčenje navijača PSŽ-a zbog Lionela Mesija je ogromno nakon što je njihov klub drugu godinu zaredom, otkako je došao Argentinac, ispao već u prvoj nokaut-rundi Lige šampiona. Zato su se najvernije pristalice kluba iz Pariza oglasile porukom vezanom za jednog od najboljih igrača ikada.

"Na nedeljnoj utakmici na Parku prinčeva protiv Rensa zviždaćemo Mesiju. Previše dobija u odnosu na ono što daje na terenu, posebno zato što ga opet nije bilo u najvažnijim utakmicama u Ligi šampiona, iz koje smo i ove godine prerano ispali. Ne želimo ga više u klubu", piše u saopštenju.

Mesi je u PSŽ došao u leto 2021. bez odštete. Tada je dobio ogromnu platu, a ugovor mu se završava na leto, kada puni 36 godina. Prema pisanju francuskih medija, od PSŽ-a za ostanak traži da i dalje prima 40 miliona evra godišnje i da mu bude obećan status startera. Mesi je u 65 utakmica za PSŽ postigao 29 i namestio 32 gola.