Gol karijere Nemanje Nikolića u Partizanu: Srušio IMT, a cilj je Crvena zvezda!

Pogodak koji je postigao iskusni naadadač u 95. minutu protiv "traktorista" u Superligi Srbije može da predstavlja prekretnicu za velikana iz Humske posle katastrofe koju su doživeli u kvalifikacijama za Ligu Konferencije protiv danskog Nordsjelanda.

Redakcija
4. septembar 2023, 7:25

Nemanja Nikolić slavi pobedonosni gol. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Takva drama skoro nije viđena na terenima Superlige Srbije! Partizan je pobedio IMT u gostima, golom Nemanje Nikolića (31) u pretposlednjem minutu. Posle gola sjajnog napadača crno-belig nastao je delirijum, čitava kluba učetela je u teren da proslavi gol koji je doneo tri boda i podigao ekipu posle katastrofe koju su dožoveli u kvalifikacijama za Ligu Konferencije protiv danskog Nordsjelanda.

Nemanja Nikolić je bio čovek odluke, ponovo je počeo meč sa klupe, trener crno-belih Duljaj se odlučio da udarnu trojku Partizana sačinjavaju strani igrači Kvinsi Menig-Saldanja-Ksander Severina. Očigledno, dvojica Holanđana koji igraju po boku nisu na nivou forme kakva je potrebna Partizanu, ulazak Nemanje Nikolića i novajlije Zahida je mnogo promenio u igri velikana iz Humske.

Nemanja Nikolić vratio se ovog leta u Partizan. Provereni napadač je želeo da se opet pokaže kako mu je mesto u Humskoj, napustio je Vojvodnu i očigledno to je bio pravi potez. Gol na krovu Tržnog centra "Stadion" slavio je sa saigračima koji su uleteli sa klupe, ispod navijača. 

Nemanja Nikolić je u dva mandata u Humskoj ostavio odličan utasak, od 2018. do 2020. godine kod Save Miloševića je pokazao da se radi o klasnom napadaču, koji mnogo zna fudbala. Igor Duljaj je insistirao sa se Nikolić vrati u Humsku jer će svojim iskustvom pomoći timu u teškoj sezoni koja svakako predstoji crno-belima. Igrao je u karijeri i za Spartak iz Subotice, Al Rid u Saudjskoj Arabiji, Tobol u Kazahstanu i kratko vreme proveo je ruskom Rostovu.