Francuzi ga čekaju "na nož"! Piksi Stojković i Didije Dešan, da li ih čeka ista sudbina?

Fudbalska reprezentacija Francuske izgubila je od Španije u polufinalu EURO 2024. i bez toliko željene titule se vraća kući.

Redakcija
10. jul 2024, 9:54

(Foto: UEFA)

Francuska je razočarana! Francuska je očekivala pehar! Mladi Lamin Jamal i ostali igrači selekcije Španije održali su lekciju "galskim petlovima" zasluženo su pobedili u polufinalu šampionata Evrope sa 2:1 i sada čekaju boljeg iz duela Holandije i Engleske.

Posle poraza, na tapetu javnosti se našao selektor Didije Dešan! Kormilar francuskih fudbalera ima ugovor sa FFF do 2026. godine, ali više nije siguran u svoj posao. 

"Nisam ovde došao da komentarišem kritike. Vi dobro znate šta moj predsednik misli. Uostalom, pitanje njega. Nikada nisam poricao da nismo bili baš efikasni na ovom prvenstvu, ali smo došli do polufinala. Svako ima svoje analize i ugao gledanja. Nisu svi moji igrači bili 100 odsto spremni za ovaj turnir iz različitih razloga", branio se Dešan.

Gol mladog Lamina Jamala je totalno prizemljio Francuze.

"Njegov gol je izvanredan, ali smo mu dali previše slobode. Činjenica je da smo bili predaleko od njega, to nije smelo da se desi".

Kilijan Mbape, prva zvezda EURO 2024, nije bio na potrebnom nivou.

"Kilijanovo nošenje maske izazvalo je više neprijatnosti, posebno u pogledu vida. Medicinsko osoblje je dalo dozvolu da igra bez maske, a Kilijan se osećao mnogo bolje bez nje. Krivica nije njegova, imao je taj peh sa nosem", kazao je Dešan.