Francuska opet na nogama: Benzema ili Dešan, zna se krivac za poraz u finalu Mundijala

Posle neuspeha protiv Argentine u borbi za veliki trofej u Kataru, u javnosti počele da se pojavljuju informacije o velikim problemima na relaciji selektor - najbolji igrač Trikolora.

Redakcija
27. decembar 2022, 10:19

Karim Benzema. (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Nema mira u Francuskoj! Trikolori su izgubili finalni meč protiv Argentine na Mundijalu u Kataru posle slabijeg izvođenja penela, a da su kojim slučajem opet uspeli da se popnu na fudbalski krov sveta sve bi bilo zaboravljeno. Ovako, iz dana u dan, u javnost izlaze negativne stvari koje su pratile četu selektora Didijea Dešana tokom turnira.

Glavni problem nastao je posle povrede prve zvezde selekcije Karima Benzeme i odluke da se ne vrati u Katar posle kratkotrajnog lečenja. Navodno se špekuliše da njegov oporavak nije trajao tri nedelje kako je bilo najavljivano već samo deset dana i da je bio spreman da igra već od osmine finala ali je kormilar "galskih petlova" odbio da se napadač Real Madrida i najbolji svetski igrač vrati u reprezentaciju.


Karim Benzema
Snimak Benzemine povrede (foto: /)
Didije Dešan je navodno "precrtao" Benzemu posle pobune najiskusnijih igrača koji mu očigledno nisu zaboravilu staru "aferu Valbuena". Benzema je očekivano burno reagovao i počeo da nipodaštava reprezentaciju. Nije hteo ni da je bodri uživo u finalu Mundijala.

Po povratku u Francusku klupko je počelo da se odmotava. Oglasio se i Benzemin menadžer Karim Džaziri. I on je napao Dešana. 

"Ovo sam objavio, ali sam se konsultovao sa trojicom specijalista koji su potvrdili dijagnozu - Benzema je mogao da bude spreman još od osmine finala da bude makar na klupi. Zašto ste tako brzo tražili da ode?", napisao je Džaziri.