Fer-plej nije mrtav u Superligi: Smanjite kaznu mom kolegi, nije mi namerno polomio nogu!

Teško povređeni fudbaler Radnika Vuk Mitošević poslao molbu FSS u kojoj je istakao da je Nedeljko Piščević nehotično startovao na njega, zatražio smanjenje kazne, na sreću, molba je usvojena pa će fudbaler Radničkog iz Kragujevca brzo na teren.

Redakcija
29. april 2022, 10:07

Vuk Mitošević. (Foto: ataimages.rs)

Konačno lep gest u srpskm fudbalu u moru  negativnih dešavanja u srpskom fudbalu. Fer-plej, ta zaboravljena kategorija je i dalje prisutna, iako ga sve manje ima u savremenom svetu i fudbalu.

Vuk Mitošević, fudbaler Radnika je nedavno pretrpeo težak prelom noge. Iskusni vezista nastradao je na utakmici protiv kragujevačkog Radničkog, posle duela sa Nedeljkom Piščevićem, ali je nedugo posle nemilog događaja istakao da u Piščevićevom startu nije video nikakvu nameru. Upravo zbog toga je povukao i sjajan potez.

Vuk Mitošević je napisao i poslao molbu Fudbalskom savezu Srbije da ublaži kaznu Piščeviću sa obrazloženjem da fudbaler Radničkog nije imao nameru da ga povredi. Nadležni u srpskoj fudbalskoj kući su razmotrili predlog i uvažili molbu. Piščeviću je smanjena suspenzija sa šest na dve utakmice!

Vezni fudbaler kragujevačke ekipe će biti na raspolaganju treneru Nenadu Lalatoviću već u narednom kolu na gostovanju Novom Pazaru, pošto je dosadašnje dve utakmice suspenzije već odradio protiv Mladosti i Kolubare.

"Zahvaljujem se i Vuku Mitoševiću i njegovom klubu koji su nam izašli u susret i potvrdili ono što je bilo očigledno, a to je da Nedeljko Piščević nije imao nikakvu nameru da povredi Mitoševića", rekao je za "Mozzart Sport" direktor Kragujevčana Slavko Perović.