Dinamo Zagreb će dati sve od sebe: Može li Luka Modrić da opet zaigra u Hrvatskoj?

Odbio je brojne ponude arapskih klubova kako bi još jednu godinu igrao na najvišem nivou, a sada bi mogao da se vrati u Dinamo.

Miloš Zekić
16. septembar 2023, 10:12

Luka Modrić sa peharom Lige šampiona. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Iako mu je 38 godina, Luka Modrić igra vrhunski fudbal i Real Madrid ne može da izađe na teren bez njega, a u Zagrebu planiraju da po isteku ugovora sa "kraljevskim klubom" vrate Luku na mesto početaka.

Nedavno je na fejsbuku Dinamo izbacio objavu o Luki Modriću uz hešteg #ImaloBiSmisla, a sada je predsednica uprave ovog kluba Vlatka Peras istakla da se intenzivno radi na tome da ubede nekadašnjeg najboljeg igrača sveta da zaigra za Dinamo u sezoni 2024/25.

"U zadnjoj je godini ugovora, ja ću ga nazvati ove zime, naravno. Pa kako Dinamo ne bi želeo da vrati Luku Modrića? Ne mogu da kažem da sam s njim u stalnom kontaktu, ali poznajem članove njegove porodice. Imalo bi smisla da se vrati u Dinamo na kraju karijere, zašto da ne? Dinamo će sigurno uraditi sve što je u njegovoj moći da to ostvari. E sad, hoće li to biti dovoljno, to ćemo videti", rekla je ona u intervjuu za "Indeks".

Modrić je u Dinamo stigao iz Zadra 2000. godine kada je imao 15 godina, a tri godine kasnije poslat je u Zrinjski iz Mostara na pozajmicu. Nakon toga je bio pozajmljen Interu iz Zaprešića, a onda je od 2005. do 2008. bio glavni igrač Dinama. Posle četiri sezone u Totenhemu i sada već duže od decenije u Realu možda je vreme da se vrati na mesto početaka.