Demonstracija sile: Teški dani za Partizan i Igora Duljaja!

Arbitar meča na Banovom brdu koji je Partizan izgubio sa 3:2, Pavle ilić, dao Duljaju žuti karton što mu je bila 4. opomena i automatski je suspendovan za meč sa Zvezdom na Marakani.

Redakcija
14. april 2024, 10:42

Igor Duljaj na Banovm brdu. (Foto: partizan.rs)

Crvena zvezda naredni 173. večiti derbi čeka sedam koraka ispred Partizana. Sve su indicije da će crveno-beli i sedmi put uzastopno biti šampioni.

Partizan je poražen na Banovom brdu od Čukaričkog sa 3:2 u uzbudljivom meču, a ostao je i bez Igora Duljaja za gostovanje na stadionu "Rajko Mitić". Taj detalj isprovocirao je trenera Partizana. Četvrti put u sezoni kažnjen je žutim kartonom. Arbitar Pavle Ilić je bio neumoljiv.

"Smireno pričam, ne vode me emocije. Pre nego što mi je pokazan karton samo sam stao ispred Aleksandra Šćekića, nisam ulazio u teren. Nisam ni psovao, kao što je ranije jedan sudija napisao u izveštaju da sam mu psovao majku, iako to nije bila istina. Želeo je da demonstrira silu! Nisam ja bitan, jer iza mene stoji tradicija kluba osnovanog 1945. Ovo je, kao što neko reče, problem kluba, koji ne može da stane iza toga. On je znao da imam tri žuta kartona. Taj gospodin mi je posle 20 minuta gostovanja u Ivanjici pokazao žuti i bilo je pitanje kad ću dobiti četvrti u sezoni. Žao mi je što se to desilo pred duel sa Zvezdom, nije mi to bila namera", rekao je Duljaj.

Temperamentni trener teško je primio sankciju.

"Ovo je namera. Sport bi trebalo da bude nešto čisto, fer, a ne demonstracja sile i moći. To je bilo bez pardona. Želeo bih da vidim da li bi u nekim drugim sutucijama sudija to smeo da uradi".

Preostalo je da se odigra još sedam kola u plej-ofu...

"Moje ideja je od početka bila da se borimo za evropsku ulaznicu. Nikad nisam obećavao titulu, ne znači da sam odustao, već stalno pominjem da je osim plasmana u Evropu važno da Partizan ima ekipu, ako može da je zadrži na okupu još godinu ili dve, da se ti momci afirmišu. Ima Partizan na koga da se osloni, bez obzira da li će sutra neko drugi biti trenera. Ovim igračima je potrebno vreme i lakše bi im bilo da se razvijaju u klubovima gde rezultat nije imperativ".