Darko Kovačević: Srbin je idealna kupovina za Juventus

Filip Kostić će se jako dobro uklopiti u ekipu trenera Alegrija i sa Vlahovićem činiti strašan tandem, smatra nekadašnji centarfor vellikana iz Torina.

Ivan Radošević
10. avgust 2022, 12:26

Filip Kostić. (Foto: Getty Images)

Još samo malo! Filip Kostić će danas doći iz Frankfurta u Torino na lekarske preglede i potpis ugovora sa Juventusom. Srpski reprezentativac i član Ajntrahta je po mišljenju Darka Kovačevića, nekadašnjeg golgetera "Stare dame" idealna kupovina kluba.

"Filip je vredan radnik, uvek koncentrisan i pokriva celu levu stranu. On je savršena kupovina Juventusa i pozdravljam potez. Ovo sam govorio i pre mesec dana kada se i pojavila vest da bi Kostić mogao da dođe u Juventus. Treneru Alegriju će biti lako da ga uklopi, sa Vlahovićem već duže vremena igra u selekciji Srbije. Njegovi centaršutevi će biti veoma važni za napadače", smatra Kovačević u razgovoru za "tuttomercatoweb.it".

Juventus sa srpskim krilnim igračem dobija mnogo.

"Ovaj tim može da se bori za Skudeto. Čak sam i optimist i verujem da će se titula vratiti u Torino".

Nije želeo Darko da poredi Kostića sa Ivanom Perišićem.

"Svako ima svoje kvalitete, drugačiji stil igre, Filip je sjajan igrač i veoma direktan."

Veruje Kovačević i da je Luka Jović izabrao dobar klub.

"Nadam se da je Fiorentina dobar izbor, njemu je potreban tim koji igra za njega. Nadam se da će Fiorentina dobro raditi za njega i da će biti sve važniji za selekciju Srbije. Kao i Vlahović, želeće sigurno da postigne što više golova, takav je karakter napadača", smatra Kovačević.
Darko Kovačević
Darko Kovačević (foto: /)