Da li u Ajaksu sada žale za Dušanom Tadićem: Najgori početak sezone u poslednjih 60 godina!

Klub iz Amsterdama je katastrofalno započeo sezonu, nakon odlaska legendarnog kapitena Dušana Tadića stvari su krenule nizbrdo.

Redakcija
18. septembar 2023, 3:06

Dušan Tadić. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Posle četiri odigrane utakmice u novoj sezoni, ljudima u Ajaksu već postaje jasno da su doneli pogrešne odluke. Ekipa nije u dobrom stanju, trenutno se nalazi tek na 12. mestu u holandskom prvenstvu. 

U nedelju Ajaks je poražen rezultatom 3:1 od strane Tventea. Ajaks je gubio 2:0 već u prvih 11 minuta utakmice u ligi prvi put od oktobra 2008. godine. Uspeo je da uputi samo dva udarca ka golu protivnika tokom cele utakmice, u poređenju sa devet pokušaja Tventea.

Legenda kluba Ronald De Bur izrazio je zabrinutost zbog trenutne situacije:

 "Počnete razmišljati: kuda ovo vodi? Tu su deset, jedanaest, dvanaest novih igrača. Samo oni nemaju pojma kako je igrati za Ajaks. Obično već postoji kriza s remijem. Da li su svesni toga? Nemam taj osećaj".

Ajaks je doživeo ozbiljne potrese u upravljačkoj strukturi jer su u relativno kratkom vremenskom periodu otišli sportski direktor Mark Overmars i direktor Edvin Van Der Sar. Tokom leta klub je doveo 12 novih igrača i potrošio preko 100 miliona evra. 


Standings provided by Sofascore