Čuveni Žoze Murinjo o Ćabiju Alonsu: Ostvarilo se proročanstvo dato u Beogradu 2019. godine!

Gostujući u glavnom gradu Srbije 2019. godine Portugalac je tačno rekao ko će od njegovih bivših igrača potati top stručnjak i naslediti ga.

Redakcija
15. april 2024, 11:07

(Foto: Getty Images)

Ćabi Alonso (42) je trener broj jedan u Evropi. Španac je osvojio prvu šampionsku titulu u Nemačkoj kao trener i prvi put u istoriji Bajer Leverkuzena doveo je "fauraceute" na tron Bundeslige.

Ko je znao da će Ćabi Alonso posle impresivne igračke, imati takođe sjanu karijeru i kao trener? Pa - Žoze Murinjo!

Priča nas vraća četiri godine unazad. Legendarni Portugalac, nekadašnji trener Porta, Čelsija, Intera, Rome, Mančester Junajteda, Rome, je Beogradu 2019. godine govorio o treneru koji će pomerati granice. Kao da je bio vidovit!

Kao gost na promociji "Top Eleven" igre, on je u društvu Branka Milovanovića iz kompanije "Nordeus" znao koga da navede kao trenera koji biti njegov naslednik.

"Kada fudbaleri još igraju, niko neće da bude trener. Nemam nijednog igrača koji je tokom karijere rekao da hoće da bude trener. Uvek je neočekivano jer niko ne kaže jednog dana ću biti trener. Uvek im ipak kažem da idu na kurseve, steknu licencu jer možda jednog dana budu hteli. I tako bude. Rekao bih da je Ćabi Alonso kandidat", govorio je Murinjo.

Tako je i bilo. Otac Ćabija Alonsa je bio trener. Dakle, ima gen! Ćabi je igrao je u Španiji, Nemačkoj i Engleskoj. Trenirali su ga Pep Gvardiola u Bajernu, Karlo Anćeloti u Real Madridu, Rafa Benitez u Liverpulu...Naravno Murinjo mu je bio šef u Real Madridu.

Od svakoga je pokupio ono nabolje...

Jose Mourinho on Xabi Alonso in 2019.

Always ahead of the curve.pic.twitter.com/glO3czZLOA